Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mystery Jets – “History Has Its Eyes on You”

Dat we uitkijken naar de nieuwe plaat van Mystery Jets is een enorm understatement. Sinds het nagenoeg perfecte Curve of the Earth uit 2016 waren onze huwelijksplannen al concreet, en na het teken van leven dat de groep eerder dit jaar gaf in de vorm van het waanzinnige “Hospital Radio” is de liefde alleen maar blijven groeien. Nieuwe plaat A Billion Heartbeats belooft een iets ruwer, aardser geluid, maar de band maakt op single nummer drie even duidelijk dat ze ook de ballade nog beheersen.

Frontman Blaine Harrison werd bij het schrijven van “History Has Its Eyes on You” geïnspireerd door de Women’s March, die wereldwijd werd gehouden na de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump. ‘Be who you needed when you were younger’, klinkt het in het meteen meezingbare refrein. Ook muzikaal zit het geheel sterk in elkaar; het nummer kabbelt langzaam vooruit op een aantal ijzersterke grooves. In de bridge gaat het even de stevigere kant op en krijgen de gitaren de kans om helemaal los te gaan.

“History Has Its Eyes on You” is geen “Hospital Radio”, maar dat hoeft ook niet. Mystery Jets weet ons wederom te overtuigen met een origineel en sterk opgebouwd nummer, en maakt maar al te duidelijk dat ook A Billion Heartbeats een krachttoer van jewelste zal worden. We kunnen niet wachten!

A Billion Heartbeats verschijnt op 27 september.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mystery Jets – “Witness”, “A Secret” & “City of Blood”

Na lang wachten verscheen in april dit jaar eindelijk de zesde plaat van Mystery Jets. A Billion Heartbeats bleek echter niet de krachttoer…
AlbumsRecensies

Mystery Jets – A Billion Heartbeats (★★★): Achterstallige middelmatigheid

Eindelijk is het zover: de Mystery Jets laten hun nieuwe plaat op de wereld los. De groep, afkomstig van een pittoresk eiland…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mystery Jets – “A Billion Heartbeats”

Fuck it, moeten de leden Mystery Jets gedacht hebben. We hebben al de helft van onze plaat als single uitgebracht; dan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.