Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lysistrata – “Different Creatures”

Stewart Baxter

Achter de naam Lysistrata gaan drie jonge knapen uit Frankrijk schuil. Met hun razende, jeugdige energie maken zij geweldige postrock/noise, waarvoor ze zelf de genreomschrijving ‘post un peu tout’ hanteren. De bandleden lijken bijzonder goed op elkaar ingespeeld te zijn, wat misschien wel te maken heeft met het feit dat Lysistrata geen frontman heeft; de rol van zanger wordt vervuld door alle drie de heren. In 2017 kwamen hun eerste ep Pale Blue Skin en album The Thread uit, en op 18 oktober van dit jaar mogen we hun tweede langspeler verwachten. Van dat aankomende album Breathe In/Out hoorden we al het veelbelovende “Mourn”, en vandaag vuren ze het zo mogelijk nog betere “Different Creatures” op ons af.

Van een rustige opbouw zoals bij de vorige single is er hier geen sprake. Na een gitaarintro van een vijftal seconden barst het drietal los in alle hevigheid. Ongeveer op de helft gaat de storm liggen en stoomt een lang instrumentaal intermezzo, gevolgd door een koortsachtige herhaling van steeds dezelfde woorden, ons klaar voor een sterk staaltje screamo. Het rusteloze en donkere daarvan doet ons denken aan nummers als “The Most Beautiful Bitter Fruit” van La Dispute, of het recentere “Got A Light” van Whispering Sons.

Lysistrata heeft een sterke livereputatie, maar op bewijs daarvan moeten wij nog even wachten. Voorlopig staan er geen optredens in België op de planning.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle PARK - "Réveil heureux"

Wat doe je als corona heel je concertagenda leeg veegt en je plots tijd zat hebt? In het geval van Lysistrata en…
FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2019

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.