Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lysistrata – “Mourn”

© Max Chill

French noise is zowaar aan nieuwe opmars bezig en daar zit ook Lysistrata voor iets tussen. De band uit het bescheiden Saintes, een stadje in het westen van Frankrijk, is momenteel aan een veroveringstocht bezig in Europa en ook België valt stilaan voor de drie beste vrienden. Met The Thread loste de band in 2017 hun enige ep, maar op 18 oktober verschijnt met Breathe In/Out hun eerste album. De drie brengen nu alvast een nieuw nummer uit met “Mourn”.

“Mourn” is een wilde rit geworden door het universum van Lysistrata. Veel tempowissels zorgen ervoor dat onze aandacht behouden blijft en geven het nummer een meeslepend karakter. Vooral de passages waar de drie vol tekeergaan, vallen bij ons in de smaak en tonen wat het trio in hun mars heeft. De ruigheid en de intensiteit die Lysistrata op “Mourn” weet op te wekken is indrukwekkend en imponerend, en katapulteert hen tot de nieuwe helden van de French noise. Lang wachten rendeert in dit geval, en we durven te wedden dat hun hele debuut minstens even strak en degelijk is als deze eerste single “Mourn”.

Op vrijdag 26 juli kan je het trio aan het werk zien op Rock Olmen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief