Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IKRAAAN – “HAPPY PILL”

Foto: Latifa Saber

Belgische, vrouwelijke rappers zijn tegenwoordig on a roll. Namen als Blu Samu of Martha Da’ro zijn snel ontploft en de Mechelse IKRAAAN kan binnenkort wel eens in dat rijtje geplaatst worden. Deze twintiger brengt Nederlandstalige r&b met een gitzwarte tint hiphop. Een sound die termen als ‘jolig’ of ‘luchtig’ de kop indrukt, zeker in combinatie met haar intrigerende videoclips. Het label Fake (van onder andere Uberdope en Brihang) liet dat talent niet aan zich voorbijgaan en IKRAAANs nieuwe single “HAPPY PILL” is de eerste release onder haar nieuwe label.

“HAPPY PILL” klinkt allesbehalve happy. Vanaf dat IKRAAAN haar gang gaat met haar Nederlandstalige woordenstroom klinkt het nummer als een harmonieuze noodkreet. Het is allemaal heel zwaar, en om de blijmoedigheidsinstorting compleet te maken gooien de instrumentals er nog een snijdende factor tegenaan. Vervolgens worden we meegevoerd op een stroom van trage, maar ingrijpende beats, totdat het nummer vrij plots eindigt. Even knipperen met de ogen en een glaasje water gaan vullen om terug op aarde te belanden, is geen onlogisch gevolg. IKRAAAN smijt ons de dieperik in, en dat mag ze nog vaker komen doen.

Op 27 september komt IKRAAAN haar nieuwe ep HAPPY PILL voorstellen in het Brusselse Volta. Meer info vind je op het Facebookevent.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN - "Dans"

De ex-genomineerden van het tienerwoord van het jaar zeggen eigenlijk al genoeg: simp, bruh, sheesh. De liefde voor de Nederlandse taal is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN - “Dode Bloem”

Het was ondertussen alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van IKRAAAN hadden gehoord. De laatste echte singlerelease van De…
InstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2022: Porcelain id

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.