Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IKRAAAN – “HAPPY PILL”

Foto: Latifa Saber

Belgische, vrouwelijke rappers zijn tegenwoordig on a roll. Namen als Blu Samu of Martha Da’ro zijn snel ontploft en de Mechelse IKRAAAN kan binnenkort wel eens in dat rijtje geplaatst worden. Deze twintiger brengt Nederlandstalige r&b met een gitzwarte tint hiphop. Een sound die termen als ‘jolig’ of ‘luchtig’ de kop indrukt, zeker in combinatie met haar intrigerende videoclips. Het label Fake (van onder andere Uberdope en Brihang) liet dat talent niet aan zich voorbijgaan en IKRAAANs nieuwe single “HAPPY PILL” is de eerste release onder haar nieuwe label.

“HAPPY PILL” klinkt allesbehalve happy. Vanaf dat IKRAAAN haar gang gaat met haar Nederlandstalige woordenstroom klinkt het nummer als een harmonieuze noodkreet. Het is allemaal heel zwaar, en om de blijmoedigheidsinstorting compleet te maken gooien de instrumentals er nog een snijdende factor tegenaan. Vervolgens worden we meegevoerd op een stroom van trage, maar ingrijpende beats, totdat het nummer vrij plots eindigt. Even knipperen met de ogen en een glaasje water gaan vullen om terug op aarde te belanden, is geen onlogisch gevolg. IKRAAAN smijt ons de dieperik in, en dat mag ze nog vaker komen doen.

Op 27 september komt IKRAAAN haar nieuwe ep HAPPY PILL voorstellen in het Brusselse Volta. Meer info vind je op het Facebookevent.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single IKRAAAN – “HAPPY PILL””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief