LiveRecensies

Ariana Grande @ Sportpaleis: Iedereen naar huis gezongen

LiveRecensies

Ariana Grande @ Sportpaleis: Iedereen naar huis gezongen

Foto: Getty/Kevin Mazur

Het Sportpaleis raakt de laatste tijd steeds vaker met moeite (half) gevuld, maar tieneridool Ariana Grande had maar een uurtje nodig om alle tickets voor haar concert te verkopen. Haar succes komt echter niet als een verrassing, want voor ze als soloartieste records sneuvelde, speelde ze in enkele Nickelodeonprojecten de hoofdrol. Het begin van een ongelofelijk parcours met een onwaarschijnlijk arsenaal aan hits. Zowat elke single pronkte dan ook ergens op een toppositie van de Bilboard Hot 100 en ook de Grammy’s blijven maar binnenstromen. Doe het de 26-jarige zangeres maar eens na. In het Sportpaleis kregen we dan ook een tot in de puntjes uitgewerkte popshow, waarin ze iedereen naar huis zong. Het dertienjarige meisje in ons werd dan ook op slag blij.

De Londense r&b prinses Ella Mai is het vaste voorprogramma van Grande tijdens het Europese luik van de Sweetener World Tour. In haar halfuur durende set bracht ze nummers uit haar selftitled debuutalbum en die klonken live ook zeker behoorlijk. Afwisseling was er wel niet veel en zo hadden de meeste nummers een zeer gelijkaardige opbouw, die toch succesvol bleek te zijn. Belangrijke factor hierin zal wellicht haar goede zangprestatie geweest zijn en ook haar podiumprésence straalde heel wat kracht uit. De hits “Boo’d Up” en “Trip” waren de verwachte uitsmijters van dienst.

Foto: Kevin Mazur/Getty

Voor Ari’s show begon was er al aardig wat te doen rond het concert. Zo waren de veiligheidscontroles strenger dan anders en mochten er enkel doorzichtige tassen mee de zaal binnen. Ook het aanschuiven verliep allesbehalve vlot, want de chaos was groot toen de fans de zaal in mochten. Ook de meet & greet en soundcheck werden afgezegd, doordat Grande die namiddag te kampen had met angstaanvallen en depressie. Het was dus geen makkelijk dagje voor de fans die er al lang naar uitkeken, maar uiteindelijk maakte Ariana alles goed met haar fantastische show.

Of God een vrouw is kunnen we niet zeggen, maar dat de Amerikaanse superster over een goddelijke stem beschikt, hoorden we al bij “God Is A Woman”. Ze overstemde met gemak het gegil van haar fans en weergalmde loepzuiver door de luidsprekers. Het tempo werd onmiddellijk nog een versnelling hoger getrokken met “Bad Idea” en “Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored”. Een heerlijk begin dat door een goede enscenering een leuk geheel vormde en meteen de verwachtingen voor de rest van de show torenhoog legde.

Foto: Getty/Kevin Mazur

Vocaal viel er nergens iets op aan te merken, want uit de strot van de wereldster kwamen alleen gouden noten. Wat was “Dangerous Woman” door de grandioze uithalen een indrukwekkend moment van de show. Ook “Breathin” en “Love Me Harder” schitterden live door de overtuigende prestatie van Ariana. Dat ze doorheen de set dan ook af en toe een moment nam om op adem te komen, vergeven we haar zonder er enig probleem van te maken. Zingen kan ze, maar het gemak waarmee ze het lijkt te doen is toch wel verbluffend.

Haar oude nummers werden voor de huidige show vakkundig in de diepvries gestoken, want het waren vooral de nummers van haar recentste albums Sweetener en thank u, next die in de spotlights stonden. Beide albums werden de hemel in geprezen (ook door ons) en bleven live gelukkig ook overeind. Zo waren “Sweetener” en “Succesful” montere verschijningen in de setlist en waren de gigantische hits “7 Rings” en showafsluiter “Thank U, Next” echte hoogtepunten in de show. “Breathin” deed ons dan door een sterke climax zelfs even naar adem happen.

Foto: Getty/Kevin Mazur

Dankzij een horde dansers werden zelfs de iets minder boeiende nummers zoals “Make Up” of “Boyfriend” toch nog interessant. Tijdens deze nummers waren de choreografieën dan ook iets meer uitgewerkt, zodat er zeker iets te zien was. Even was ze ons dan toch kwijt in een medley van “Right There”, “You’ll Never Know” en “Break Your Heart Right Back”. Tijdens “NASA” greep ze daarna weer naar de sterren en ook tijdens “Into You” waren we opnieuw helemaal in onze nopjes. Knallen deed ze op het einde met “Break Free”, waarmee ze iedereen van zijn zitje kreeg. Wat een show!

Met haar huidige tour is Ariana Grande niet meer aan haar proefstuk toe, want nooit klonk ze beter of grootser. Gisterenavond openbaarde ze in een hopeloos uitverkocht Sportpaleis haar muzikale ziel. Dat ze momenteel niet helemaal goed in haar vel zit, was niet aan haar te merken en zo was het toch wel verbazend met welk zelfvertrouwen de kleine zangeres het publiek in haar ban trok met een lange show met bijna nauwelijks dode momenten. De fans waanden zich in de zevende hemel en leken na de show nog even op een wolkje te zweven. Straffe madam, die wellicht de Whitney Houston van deze generatie genoemd kan worden.

Setlist:

Raindrops (An Angel Cried)
God Is A Woman
Bad Idea
Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored
R.E.M.
Be Alright
Sweetener / Succesful
Side To Side
7 Rings
Love Me Harder / Breathin
Needy
Fake Smile
Make Up
Right There / You’ll Never Know / Break Your Heart Right Back
NASA
Only 1
Boyfriend
Everytime
The Light Is Coming
Into You
Dangerous Woman
Break Free
No Tears Left To Cry
Thank U, Next

1859 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Sportpaleis: Paarse glitter en gebroken harten glamour

Het anders zo kille Sportpaleis werd gisteren eventjes omgetoverd tot de grootste meisjesslaapkamer van het land. Een koortsdroom van paarse glitter, rondslingerende…
InstagramLiveRecensies

Rod Stewart @ Sportpaleis: Nog steeds vol charme en passie

Sir Rod Stewart werd dit jaar 79 en op die leeftijd is hij bezig met zijn ‘One Last Time’-tour. Het zou dus…
InstagramLiveRecensies

Simple Minds @ Sportpaleis: Tournée Générale

Wat Kurt Cobain betekende voor de jeugd in de jaren negentig, was Jim Kerr voor de generatie ervoor. Al moesten de Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.