Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pinegrove – “Moment”

© Caroline Tompkins

Er breken andermaal spannende tijden aan voor de Amerikaanse band Pinegrove. Vandaag maakten de vier bekend dat ze getekend hebben bij het prestigieuze Rough Trade en dat vieren ze met een gloednieuw nummer. Eind 2017 laste de band een kortstondige pauze in nadat frontman Evan Stephens Hall zelf zijn slecht gedrag tegenover een aantal vrouwen bekend maakte op de sociale media van de band. De tour in 2018 en de release van hun derde album Skylight werden daaropvolgend geannuleerd, maar in september bracht de band het album dan toch nog uit in eigen beheer. De band maakte van de hiatus gebruik om te herbronnen; Evan Stephens Hall ging in therapie en ze werkten aan heel wat nieuwe muziek. Het vierde album Marigold is pas voor begin 2020, maar de band viert hun verse signing nu al met hun nieuw nummer “Moment”.

Er waait een frisse wind door Pinegrove en dat merken we ook op “Moment”. De pakkende, steeds evoluerende melodielijn doet ons alvast denken aan die straffe plaat Cardinal. Frontman en songschrijver Evan Stephens Hall laat zich ook opnieuw van zijn meest poëtische kant zien op “Moment”. De samenzang zorgt tevens voor heel veel magie en zet sommige zinnen nog een stuk explicieter in de voorgrond. Op het einde ebt de muziek rustig weg, al had dit onderdeel gerust wat korter mogen zijn. De herbronning heeft de vier duidelijk deugd gedaan en geraakt met “Moment” nog eens aan gekende hoogtes.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

28 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief