Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Iggy Pop – “Sonali”

©CPU – Ymke Dirikx

Volgende week verschijnt het nieuwe album van jongeman Iggy Pop. Free heet de plaat en de man legt er de nadruk op zijn vrijheid die hij tegenwoordig voelt. Het lijkt dan ook een atypisch Iggy Pop album te worden dat wel eens zijn Blackstar zou kunnen worden. We kregen al het nagenoeg instrumentale “Free” en het super aanstekelijke “James Bond” te horen en nu lijkt Iggy Pop een mix tussen die eerste twee te brengen op “Sonali”.

Met wat natuurgeluiden gaat “Sonali” heel zweverig van start. Je voelt je meteen op een soort donker verlaten strand omgeven door een aankomende storm. Maar die storm komt er niet, en je blijft gewoon de wind door je haren voelen gaan. Iggy Pops stem is weer heel zwoel en zelfs een klein beetje verhalend. Dit in combinatie met tamelijk minimalistische instrumentatie zorgt voor een unieke sound, die misschien iets te braaf en zweverig is om te blijven overtuigen. Met zelfs wat blazers op het eind komt er ook wat angst aan te pas. Toch zijn het hier vooral de lyrics die het hem doen en heel diep gaan, en de combinatie met de subtielere sound is iets dat wel goed werkt. We zijn alvast benieuwd hoe Free verder zal uitdraaien.

En er is nog meer nieuws uit het kamp van Iggy Pop. Vanaf 5 september kan je een gratis fototentoonstelling rond Iggy Pop bezoeken in Trix: Iggy Pop door de lens van vier Belgische fotografen. Negentien foto’s in totaal, genomen door Alex Vanhee, Gie Knaeps, Goedefroit Music en Rob Walbers. De oudste foto dateert uit 1978, de meest recente uit 2016. Op de openingsavond zendt Radio 1 er live uit en kan je het album een dag vroeger op de kop tikken. Radio 1 zal in avant-première al songs uit het album spelen, Marcel Vanthilt komt vertellen over zijn ontmoeting en interview met Iggy Pop en er zal live muziek zijn. Inschrijven voor de openingsavond kan hier.

28 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief