Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Iggy Pop – “James Bond”

©CPU – Ymke Dirikx

Het woord ‘ophouden’, we denken niet dat Iggy Pop daar al ooit van gehoord heeft. De 72-jarige jongeman brengt op 6 september zijn achttiende soloplaat uit. Free wordt een album waarin hij andere artiesten een stem probeert te geven, en daaruit kregen we enkele weken geleden al een kleine introsong. Vandaag komt de man met een echte single onder de naam “James Bond”.

“James Bond” is gebouwd rond een simpele baslijn die het hele nummer blijkt te dragen. Op het eerste gehoor nogal saai, maar het wordt na een tijdje wel meditatief en je vindt een soort van innerlijke rust. De song bouwt ook gezapig op met op het eind zelfs enkele blazers die het nummer naar nieuwe hoogten brengen. ‘She wants to be your James Bond / Well it’s not for a price, and it’s not to be nice / She wants to be your James Bond’, na één luisterbeurt zit het voor de rest van de dag in je hoofd. Een fijn nummertje dat toont dat Iggy Pop graag van alles blijft proberen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 juli 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief