Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mark Lanegan Band – “Night Flight to Kabul”

De eeuwig bezige bij Mark Lanegan heeft al lang geen uitgebreide introductie meer nodig. De man heeft een haast onoverzienbare lijst aan samenwerkingen en met onder andere Kurt Cobain en Queens of the Stone Age zitten daar niet de minste namen tussen. Eind april keerde Lanegan en zijn band terug met de single “Stitch It Up”. Die krachttoer werd opgevolgd door het sfeervolle “Playing Nero” en het zeer matige “Letter Never Sent”, en vandaag is het tijd voor een ronduit ondermaatse single met “Night Flight to Kabul”. Op 18 oktober zal hun nieuwe album Somebody’s Knocking uitkomen, maar ons enthousiasme is gekelderd.

“Night Flight to Kabul” is leuk en strak voor tien seconden, en daarna hebben we werkelijk alles gehoord wat de song te bieden heeft. Lanegans ruwe stem blijft natuurlijk een troef, maar zijn verleidelijk timbre volstaat niet om de eentonigheid en voorspelbaarheid van het nummer te compenseren. Sorry, Mark, maar het is echt te kleurloos en gemakkelijk. Over het resultaat van “Letter Never Sent” was nog enige twijfel mogelijk, maar de tijd die gespendeerd werd op zijn nachtvlucht naar Kabul had hij beter doorgebracht in de studio om iets origineels en catchy te bedenken.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

26 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Mark Lanegan Band – “Night Flight to Kabul””

  1. Michiel schreef:

    Ik hoorde Mark Lanegan nieuwe single op BBC radio 6 en was meteen verkocht, misschien wel het beste wat ik tot nu toe van hem gehoord heb? “Catchiness'” is nu niet meteen het criterium dat ik zou gebruiken om z’n muziek te benaderen :)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief