Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mark Lanegan Band – “Stitch It Up”

Het minste dat je van Mark Lanegan kan zeggen, is dat hij een bezige bij is. Met een ellenlange lijst aan samenwerkingen op zijn conto (van Kurt Cobain naar Queens of the Stone Age tot Isobel Campell van Belle & Sebastian) weet hij hoge ogen te gooien. Vandaag keerde de levende legende terug met zijn Mark Lanegan Band. Ze losten de eerste single van hun volgende plaat Somebody’s Knocking. Lanegan zal ons geduld nog op de proef stellen, want het is wachten tot 18 oktober op de release van het album. Wel krijgen we alvast de tracklist te zien met enkele beeldende titels die onze verbeelding al op hol doen slaan en “Stitch It Up” als eerste voorsmaakje.

“Stitch It Up” opent met elektronica, wat ons benieuwd maakt naar wat er nog zal volgen. Het duurt niet lang vooraleer we gerustgesteld worden dat Lanegans typische sound niet achterwege gelaten werd, want een heleboel gitaren en zijn hese stem nemen het al gauw over. Binnen de minuut hebben we de hook van het nummer gehoord en zijn we helemaal opgegaan in de stevige sfeer. “Stitch It Up” gaat dan ook vooruit zonder aarzelen of mogelijkheid tot ademhalen. Samen met een goeie drive vormen de gitaren en elektronica de dikke basis van de song; de hook kan je bij de tweede keer al meezingen en Lanegans heesheid is alleen maar een troef. Doe je gordel maar om voor de krachttoer die “Stitch It Up” is.

Tracklist Somebody’s Knocking:

 1. Disbelief Suspension
 2. Letter Never Sent
 3. Night Flight To Kabul
 4. Dark Disco Jag
 5. Gazing From The Shore
 6. Stitch It Up
 7. Playing Nero
 8. Penthouse High
 9. Paper Hat
 10. Name and Number
 11. War Horse
 12. Radio Silence
 13. She Loved You
 14. Two Bells Ringing At Once

23 april 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief