Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beabadoobee – “She Plays Bass”

Beabadoobee, eenmaal je het onder de knie hebt, is het een naam die leuk bekt. De Britse Bea Kristi lost bedroompop onder deze naam en is de laatste tijd enorm op dreef. Met haar vorige ep Loveworm liet ze een goede indruk achter en nu komt de blauwharige jongedame aandraven met alweer een nieuwe single. Waar “She Plays Bass” de voorbode van is, weten we nog niet. Beabadoobees ep’s lijken zich weliswaar op te volgen en dus maken we jullie (en onszelf) met deze half geformuleerde vermoedens mogelijks voorbarig enthousiast over een volgende exemplaar.

Meteen moeten we onze introductie al nuanceren, want deze keer is Beabadoobees nieuwe single geen doordeweekse bedroompop. De bas is (natuurlijk) direct onmisbaar op “She Plays Bass” en biedt het geheel een steunpilaar. Tijdens het refrein komt er dan nog heel wat gitaarwerk bij kijken en wordt duidelijk met ruigere indie-invloeden gespeeld. Zo wordt “She Plays Bass” iets tussen bedroompop, indie en rechttoe rechtaan poppunk in. Dat alles wordt begeleid door Bea Kristi’s misleidend vleiende stem die de stevigheid nog binnen de perken houdt. Ondanks de vreemd klinkende gitaarsolo die niet helemaal lijkt te passen en even de wenkbrauwen doet fronsen, is “She Plays Bass” een single die we niet zonder moeite uit ons hoofd zullen krijgen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Rock en Seine (Festivaldag 1 en 2): Een Par(ad)ijs voor rockers en rollers

In parkdomein Saint-Cloud viert men momenteel de muziek op festival Rock en Seine. De naam vertelt het je al: het festival vindt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

beabadoobee - Beatopia (★★★): Opgroeien is dingen proberen en proberen en proberen

beabadoobee toont ons sinds haar zeventiende al de muziek die ze in haar Londense slaapkamer tevoorschijn tovert. Elk jaar weer verscheen er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee - "Lovesong"

De Britse indierockster beabadoobee is volop bezig om haar tweede album Beatopia op te hypen. De eerste ruige single “Talk” verscheen al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.