Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Elbow – “Empires”

© CPU – Ymke Dirikx

Een knuffel, er is geen betere manier om de muziek van Elbow te omschrijven. De band rond Guy Garvey is alweer toe aan zijn achtste album met Giants Of All Sizes dat er op 11 oktober aankomt. Uit dat album kregen we al het geweldige “Dexter & Sinister” te horen dat met zijn zeven minuten heel wat intimiteit en liefde bevatte. Met “Empires” trekt de band die lijn gewoon door. De laatste show van Elbow dateert nog maar van op Rock Werchter, een nieuwe show zit er nog niet meteen aan te komen.

“Empires” bouwt op rond een centrale synthlijn die van bij het begin erg frequent in het nummer aanwezig is. Naarmate de song vordert, komt ook Garveys herkenbare stem erbij. Met heel wat zachte percussie en zweverige sounds word je terug in de magische, liefdevolle wereld van de band verwelkomd, met op het eind zelfs een bijna a capella stukje waarbij de intensiteit de hoogte in gaat. De song blijft bijgevolg wel op zijn zachte manier verder bollen en doet hiermee niemand kwaad, maar vergeet hierbij ook te vernieuwen. Een song die dus elke fan geweldig zal vinden, maar anderen misschien net iets minder zal boeien.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief