Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elbow – “Dexter & Sinister”

© CPU – Ymke Dirikx

Geen mens die zoveel liefde geeft en krijgt als Guy Garvey, de frontman van Elbow. De band is enorm geliefd in ons land en stond deze zomer dan ook terug op hun geliefkoosde Rock Werchter. Daar werden vooral de classics gespeeld, maar de band wist ons toen al te zeggen dat er aan nieuw materiaal werd gewerkt. Daarvan krijgen we nu een eerste voorsmaakje in de vorm van “Dexter & Sinister”, een zeven minuten durend epos, waarop we ook de vocals van Jesca Hoop herkennen. Het is de eerste nieuwe muziek van de groep sinds hun album Little Fictions uit 2017 (en enkele outtakes). En er komt op 11 oktober ook een album aan onder de naam Giants Of All Sizes.

Zeven minuten dus, en daarin gebeurt heel wat. We horen stevige elektrische gitaren en natuurlijk de zweverige kenmerkende sounds van Elbow. Het is weer een rijk allegaartje geworden dat je bij iedere luisterbeurt iets nieuws laat ontdekken, maar het is toch vooral op het eind dat de song echt boeiend wordt. Met de dramatische vocals van Hoop en Garvey samen belanden we plots in een soort van episch gevecht tussen hoop en liefde. De focus ligt gedurende het hele nummer weliswaar op het instrumentale en dat is zowel groovy, rijk als versmachtend. Elbow op zijn best dus, en dat voor meer dan zeven minuten. Meer hebben wij soms niet nodig.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2898 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…
AlbumsRecensies

Elbow - Giants Of All Sizes (★★★★): Heerlijk luisteralbum op de groei

Deze nieuwe Elbow plaat, hun achtste inmiddels, moet allerminst voor zijn zeven andere voorgangers onderdoen, maar reveleert een wat nieuwere, meer grillige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elbow - "White Noise White Heat"

De warmste rockband van Groot-Brittannië. Elbow daalde afgelopen zomer nog neer in Werchter, waar ze de volledige Barn vulden met liefde en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.