Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “Hallucinations”

© CPU – Lies Borgers

PVRIS staat ondertussen al enkele jaren gekend in de alternatieve wereld voor hun catchy muziek, die vaak rond de impressionante stem van Lynn Gunn draait. Hun eerste album kon hier en daar op een stevige uithaal van een gitaar rekenen, en ook live bleek de band meer punky te zijn dan je eerst zou vermoeden. Opvolger All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell liet blijken dat de band hun gitaren al deels aan de haken hing, maar kon ondanks die kleine koerswijziging nog steeds overtuigen. Twee jaar later en de band heeft de tijd gevonden om een nieuw album ineen te knutselen. Die nieuwe muziek kwamen ze trouwens dit weekend al eens voorstellen op Pukkelpop, waar ze ondanks de volksverhuizing voor Billie Eilish een degelijke indruk nalieten.

“Hallucinations” heet de tweede single van de Amerikaanse band. De gitaarfans van uit de begindagen van de band zullen we al maar meteen teleurstellen: veel beukwerk is er niet meer terug te vinden in deze single. Gelukkig wilt dit niet per se zeggen dat het nummer slecht is. PVRIS heeft duidelijk het pad van de popmuziek gekozen, en daar moeten de fans maar vrede mee nemen. Na een rustige opbouw barst het refrein met zijn dreunende baslijn en eenvoudige maar dansbare beat helemaal los. De zwaar bewerkte vocals van frontvrouw Lynn vormen zoals steeds de rode draad doorheen het nummer. Voor de fans die zich kunnen vinden in de nieuwe richting van de band zal dit nummer live een groot feest worden. Wij zijn alvast benieuwd of de band zijn nieuwe identiteit kan bevestigen op hun volgende plaat.

19 augustus 2019

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief