Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bat For Lashes – “Jasmine”

De Engelse zangeres Natasha Khan, die onder de naam Bat for Lashes muziek uitbrengt, heeft vandaag weer een nieuwe single genaamd “Jasmine” van haar te verwachte album Lost Girls uitgebracht. Khan beschikt over het vermogen om een muzikale en esthetische omgeving te creëren vol met rijke scènes en fantastische personages, wat ongetwijfeld terug te vinden zal zijn in het nieuwe album dat volgende maand uitkomt. Eerder loste ze al wat nummers van haar nieuwe werk, met onder andere “Kids In The Dark” en “Feel For You“.

Op het hypnotische lied beweegt Natasha Khan tussen hese en gesproken woord-stijllevering in de verzen en een melodisch refrein. “Jasmine” kruipt door de gangen als iets moois en verleidelijks in de nacht. Het schittert in heldere synths en achtervolgt met gefluisterde woorden, waarmee de toon wordt gezet voor de hele aankomende plaat. De vampirische beschrijving van Jasmine in het lied is logisch als je bedenkt hoe Khan begon te werken aan Lost Girls. In een recent interview legde ze uit dat het album ontstond toen ze een filmscript ontwikkelde dat zwaar beïnvloed werd door kinder- en vampierfilms uit de jaren tachtig.

Lost Girls zal bestaan uit een set van tien nummers. Haar vijfde studioalbum als Bat For Lashes en het eerste sinds het conceptalbum The Bride uit 2016 zal verschijnen op 6 september van dit jaar. Er worden geen aankomende concerten verwacht in België.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 augustus 2019

About Author

Ariane Cooremans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief