Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bat For Lashes – “Kids In The Dark”

Bat For Lashes is al jarenlang het begeesterd project van Natasha Khan. Onder die noemer heeft ze inmiddels vier albums uitgebracht, stuk voor stuk gevuld met dromerige persoonlijke nummers in een elektronisch jasje. Zo ook het lied “Daniel”, een lied dat in 2009 een bescheiden indieklassieker werd. Op 6 september verschijnt haar vijfde album Lost Girls. Geïnspireerd door films uit de jaren tachtig, belooft het een conceptalbum te worden over het leven van een zekere Nikki Pink in Los Angeles. Het eerste nummer dat we hieruit kunnen horen is “Kids In The Dark”.

“Kids In The Dark” is een nummer dat ons bijzonder nieuwsgierig maakt naar het nieuwe album. Met dromerige synths, lagen vol verrassende geluiden en een gedetailleerde productie, klinkt het lied subtiel maar rakend. De schoonheid van de single schuilt voornamelijk in de liefdevolle en intense teksten die Natasha Khan met haar zachte, helende stem zingt. “Kids In The Dark” is bijgevolg geen nummer dat je in één keer omverblaast, maar wel traag onder je huid kruipt. We kunnen niet wachten om onze gedachten onder te dompelen in Lost Girls.

Tracklist:

01 “Kids in the Dark”
02 “The Hunger”
03 “Feel For You”
04 “Desert Man”
05 “Jasmine”
06 “Vampires”
07 “So Good”
08 “Safe Tonight”
09 “Peach Sky”
10 “Mountains”

10 juni 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief