Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat For Lashes – “Home”

© Michal Pudelka

Nog ruim een maandje moeten we wachten op de nieuwe langspeler van Bat For Lashes, daar die op 31 mei verschijnt. The Dream of Delphi is het eerste album in vijf jaar van Natasha Khan, zoals de zangeres echt heet. Eerder kregen we uit de opvolger van Lost Girls ook al de singles “The Dream of Delphi” en “Letter To My Daughter“, waarvan gezegd moet worden dat die allebei alleszins al veelbelovend waren.

Het nieuwe “Home” opent zeer kalm met enkel wat repetitieve elektronica, en doordat daar ook nog even enkel de zang van Khan bijkomt, duurt het wel even voor het nummer echt boeiend wordt. Het is pas wanneer de pianomelodie zich in het refrein voor de eerste keer doorzet, dat we weer worden meegezogen in de altijd speciale en meeslepende sfeer die Bat For Lashes met zich meebrengt. Eenmaal de instrumentatie wat intenser wordt, weet “Home” zeker wel te overtuigen, maar het duurde wel even voor we zover waren.

The Dream of Delphi verschijnt op 31 mei.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

453 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single UB40 - "Home"

Gesteld dat er een kans is dat sommige mensen UB40 niet kennen, hier een korte inleiding. UB40 is een band uit Birmingham…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat For Lashes – “The Dream of Delphi”

Het was inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Bat For Lashes een nieuw album uitbracht, maar de fans van de Engelse zangeres…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.