Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Julien Chang – “Butterflies From Monaco”

Nog maar twee nummers had Julien Chang uitgebracht, maar die bleken genoeg te zijn om uit te groeien tot de nieuwe poulain van heel wat muzieksites en blogs over de hele wereld. De nog maar negentienjarige Amerikaan uit Baltimore maakt lo-fi pop met vleugjes jazz en weet daarmee al heel wat mensen te bekoren. Julien Chang staat ondertussen getekend bij het independent label Transgressive, het label waar ook Flume, SOPHIE en Julia Jacklin op zitten. Jules verschijnt op 11 oktober en werd helemaal geschreven, opgenomen en geproducet in zijn ouderlijk huis. Vandaag lost Julien Chang alvast een nieuwe voorsmaak met het excellente “Butterflies From Monaco”.

“Butterflies From Monaco” is een heel straf nummer geworden, zeker als je weet dat Julien Chang elk instrument zelf heeft ingespeeld en opgenomen. De eighties gitaren en de stemmen met verschillende lagen doen op “Butterflies From Monaco” soms zelfs wat denken aan Fleet Foxes. Het nummer heeft een mooie spanningsopbouw en bloeit steeds meer open naarmate het nummer vordert. Naast een degelijke gitaarpassage zijn het vooral ook de stukken waarop Julien Chang de toetsen van de piano bespeelt die het meest indruk weten te maken. Julien Chang is nog maar aan het begin van zijn carrière, maar wat hij nu al aflevert, is ronduit ongelofelijk en stemt ons optimistisch voor zijn toekomst.

Op donderdag 31 oktober speelt Julien Chang in de Witloof Bar van de Botanique te Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1422 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviews

Interview Julien Chang: 'Ik wil op mijn eigen oordeel vertrouwen'

Julien Chang uit Baltimore blies ons midden oktober omver met een debuutplaat om u tegen te zeggen. Vooral het feit dat de…
LiveRecensies

Julien Chang @ Botanique (Witloofbar): Het betere groovewerk

Julien Chang (uit te spreken als ‘Chong’) is een jonge artiest uit Baltimore, die recent met zijn DIY-debuutplaat Jules op de proppen…
AlbumsRecensies

Julien Chang - Jules (★★★★): Ontzagwekkend debuut

Julien Chang is nog maar negentien jaar; beluister de jongeman zijn debuutalbum en je komt erachter waarom dat zo straf is. Jules…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.