AlbumsRecensies

Hope Tala – Sensitive Soul (★★★★): ‘Rnbossa’-roes

Al enkele maanden sporen we je aan om Hope Tala op je radar te zetten, want deze Londense zangeres is er eentje om in de gaten te houden. Vandaag is het de releasedag van haar tweede ep en daarmee toont ze andermaal aan waarom zij dat plekje op jouw ontdekkingslijst verdient. De twintiger brengt met Sensitive Soul een bundeling van romantische, zweverige en mooie ‘rnbossa’, een neologisme waarmee Tala r&b en bossanova laat samensmelten.

Haar ‘rnbossa’ werkt in als een kalmerend middel. De zes nummers voelen aan als thuiskomen en wanneer je de inkomhal binnenstapt, neemt de zangeres je jas aan om samen met al je zorgen aan de kapstok te hangen.

Op een groot deel van de ep is bossanova het hoofdingrediënt en dat heeft ook zo zijn effect op de heupen. Vind maar eens iemand die moeiteloos kan blijven stilzitten op “Anywhere”, “Sunburn” en “Lovestained”! Zeker wanneer er dan nog eens beats bij komen kijken, volgt de behoefte om mee te wiegen op de groove als van nature.

Haar songs klinken zacht als fleece en voeren je als een zwoele bries kalmpjes aan mee over een exotische setting. Je kan je werkelijk van alles inbeelden tijdens het beluisteren van deze muziek, zolang het maar gelukzaligheid uitstraalt. Toch valt het streepje nostalgie niet weg te denken uit Hope Tala’s muziek, en laat die kleine weemoedige toets net zijn wat de nummers extra beeldend maakt.

Zo is afsluiter “Sentir” een bossanovaliedje met daarop gesproken overpeinzingen rond het uiten van gevoelens. Het is erg persoonlijk en je zou voor minder eens een diepe zucht slaken, en toch is het nog steeds een optimistische stemming die overheerst door de bossaklank. Die mix van emoties vinden we ook terug op “D.T.M.”, het meest soulvolle nummer van Sensitive Soul. In geval van gefaalde dates of break-ups zou dit wel eens een traantje kunnen aanwakkeren, maar ook nu blijft er tegelijk een drukkende, zwoele factor aanwezig die ons subtiel in gang zet om wat mee te dansen. Kortom, Hope Tala beschikt over een sound die super overtuigend werkt.

Eerder uitten we al ons vermoeden dat Hope Tala nooit een steek laat vallen en dat bevestigt ze zeker met Sensitive Soul. Haar gevoelige soul- en bossanovaklank is optimaal: Tala heeft er de stem voor, maar ook de instrumentatie mag niet vergeten worden. Aan alle details werd aandacht besteed en zonder een strakke begeleiding had het geheel nog niet half zo sterk kunnen zijn.

Aandachtig luisteren naar alle bijzonderheden is echter niet gemakkelijk bij deze Londense, want ze maakt ons helemaal week met haar laidback muziek. Sensitive Soul creëert een wazige en zalige roes; straf spul voor een tweede ep. Het is uitkijken geblazen naar die eerste langspeler!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hope Tala - "All My Girls Like To Fight"

Hope Tala brengt je met haar nieuwe single “All My Girls Like To Fight” naar de levendige straten van Spanje op een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hope Tala - "Jealous"

Bossanova bevat maar zelden zoveel soul als bij Hope Tala. Deze Londense zangeres heeft nog niet zoveel muziek uitgebracht, maar op onze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hope Tala - "D.T.M."

Het wordt tijd dat Hope Tala op je radar verschijnt. De 21-jarige zangeres uit Londen wist met haar vorige single “Lovestained” de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.