banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hope Tala – “Tiptoeing”

Wie de West-Londense Hope Tala nog niet op zijn aanbevolen afspeellijst is tegengekomen, heeft duidelijk wat gemist. De 23-jarige Hope creëert al enkele jaren haar eigen warme, muzikale bubbel waar soul, r&b en bossa nova sierlijk in elkaar kronkelen en dat ging zeker niet onopgemerkt voorbij. Haar tweede ep Sensitive Soul liet ons haar extra scherp in de gaten houden. Ook op haar nieuwste worp “Tiptoeing” dartelt Hope rustig rond en trekt ze ons haar eigenzinnige, romantische blikveld in.

Waar het meestal zwoele, akoestische gitaren zijn in haar muziek, zijn het nu eerder de nostalgisch warme pianoklanken die de toon zetten en ons een zomers grasveld intrekken. Hope palmt ons vervolgens opnieuw moeiteloos in met haar zweverige, soulvolle stem, waar zoals gewoonlijk ook een korrel nostalgie in doorschemert. “Tiptoeing” beschrijft het gevoel van verliefde spanning tussen mensen die nog even rond de pot blijven draaien, uit schrik voor afwijzing of verlies, voor ze zich goed en wel in de romance durven storten. Die verliefdheid en de warme tinteling die Hope zelf zo hoopvol beschrijft, straalt ook netjes door in de gelukzalige sfeer van het nummer. Ook wij huppelen direct vrolijk mee op de melodie en de licht sensuele beat van “Tiptoeing”. Een simpele maar efficiënte herhaling van het zinnetje ‘we keep tiptoeing’ maakt het zelfs een van haar meest catchy creaties. Kortom, “Tiptoeing” bevestigt na Hope’s vorige materiaal nog maar eens waarom ze in de eerste plaats op onze radar verscheen, en waarom ze daar met zekerheid ook nog een hele tijd blijft rondhangen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia - "Questions"

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse Sophia haar eerste single “Daydream” uitbracht. Met een zwoele mix van pop en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS - "The Devil"

De alternatieve r&b van BANKS brengt al jaar en dag op mysterieuze wijze een ode aan de vrouwelijke sensualiteit. Op haar laatste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Misha Wong - "Gamechanger"

Als de pandemie iets gebracht heeft, dan is het tijd om te werken aan dingen waar je anders waarschijnlijk niet meteen toe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.