Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Highwomen – “Highwomen”

Over minder dan een maand brengt The Highwomen hun eerste album uit. The Highwomen bestaat uit vier bekende countryzangeressen die het (net zoals het genre) populairder zijn in Amerika dan aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Maren Morris mag dan wel een countryzangeres zijn, ze maakte in Europa naam door de hit die ze met Zedd scoorde. De andere highwomen zijn Amanda Shires, Nathalie Hemby en Brandi Carlile. Die laatste won eerder dit jaar maar liefst drie Grammy’s en bracht tijdens de awardshow “The Joke“, het nummer waarmee ze een Grammy won. Brandi Carlile is overigens niet de enige van de vier die al prestigieuze prijzen heeft gewonnen met haar muziek. Maar als we alle prijzen moeten beginnen opnoemen, zijn we nog even bezig. Neem het van ons aan The Highwomen zijn vrouwen die hoogstaande countrymuziek brengen.

“Highwoman” is niet alleen de titelsong van het album, maar ook de opener van debuutalbum. Op vorige singles kregen we al magische samenzang te horen, maar deze keer laten de vrouwen alle vier hun stem apart horen. Doordat we de vier vrouwen hun stem apart te horen krijgen, hoor je hoeveel de stemmen van elkaar verschillen. Naar het einde van het nummer toe komen de vier stemmen alsnog samen en ontstaat er weer een meerstemmig harmonie. “Highwomen” is het rustigste nummer dat we al te horen krijgen van de gelijknamige groep, maar weet ons wel nog te overtuigen.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

688 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alicia Keys & Brandi Carlile - "A Beautiful Noise"

Nog maar een dikke maand geleden bracht Alicia Keys met ALICIA een sterk album uit. Daarop was ze te horen met onder…
AlbumsRecensies

The Highwomen - The Highwomen (★★★★): Veel oestrogeen, maar ook ballen

Zoals altijd vonden ook aan het begin van dit jaar de Grammy Awards plaats. Deze keer was Brandi Carlile de meest genomineerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.