Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Highwomen – “Highwomen”

Over minder dan een maand brengt The Highwomen hun eerste album uit. The Highwomen bestaat uit vier bekende countryzangeressen die het (net zoals het genre) populairder zijn in Amerika dan aan deze kant van de Atlantische Oceaan. Maren Morris mag dan wel een countryzangeres zijn, ze maakte in Europa naam door de hit die ze met Zedd scoorde. De andere highwomen zijn Amanda Shires, Nathalie Hemby en Brandi Carlile. Die laatste won eerder dit jaar maar liefst drie Grammy’s en bracht tijdens de awardshow “The Joke“, het nummer waarmee ze een Grammy won. Brandi Carlile is overigens niet de enige van de vier die al prestigieuze prijzen heeft gewonnen met haar muziek. Maar als we alle prijzen moeten beginnen opnoemen, zijn we nog even bezig. Neem het van ons aan The Highwomen zijn vrouwen die hoogstaande countrymuziek brengen.

“Highwoman” is niet alleen de titelsong van het album, maar ook de opener van debuutalbum. Op vorige singles kregen we al magische samenzang te horen, maar deze keer laten de vrouwen alle vier hun stem apart horen. Doordat we de vier vrouwen hun stem apart te horen krijgen, hoor je hoeveel de stemmen van elkaar verschillen. Naar het einde van het nummer toe komen de vier stemmen alsnog samen en ontstaat er weer een meerstemmig harmonie. “Highwomen” is het rustigste nummer dat we al te horen krijgen van de gelijknamige groep, maar weet ons wel nog te overtuigen.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1119 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hozier - Unreal Unearth (★★★½): Dante's soundtrack door de hel

De grote vriendelijke reus, zo kunnen we de Ierse muzikant Hozier wel noemen. Maar laat je niet misleiden door zijn looks, eens…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miley Cyrus - Endless Summer Vacation (★★★): Brave TikTok-pop

Miley Cyrus is al enige tijd een popster met een rock-‘n-rollattitude. Zonder het te linken aan rockmuziek, heeft Cyrus de afgelopen tien…
AlbumsRecensies

Brandi Carlile - In These Silent Days (★★★½): Nog een blik in Brandi's ziel

Vooraleer we het zevende album van Brandi Carlile volledig te horen kregen, bracht de Amerikaanse singer-songwriter slechts één single uit, “Right On…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.