Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Son Mieux – “Nothing”

In februari verscheen het langverwachte debuutalbum van de Haagse band Son Mieux. Bij onze noorderburen kon Faire De Son Mieux op heel wat lovende reacties rekenen. Son Mieux toonde zich als een veelzijdige band met een herkenbare sound die ons doet dromen van roadtrips. De nieuwe single “Nothing” klinkt als die mooie zonsondergang waarbij de hitte van de dag nog even blijft hangen. In gedachten speelt zich een film af in slow motion, vol bijzondere herinneringen.

De band rond Camiel Meiresonne weet als geen ander een filmisch, sfeervol geluid te creëren. “Nothing” vormt het perfecte nummer voor de zomer die stilaan op z’n eind loopt. De subtiele Arcade Fire-invloeden dragen ongetwijfeld bij tot de warmte die door je speakers voelbaar is. Met “Nothing” gaat de band echter op zoek naar een meerwaarde, een mini-onderzoek naar de huidige generatie. Meiresonne zelf zegt over het nummer: ‘”Nothing” is een kijk op mijn generatie, die zichzelf én elkaar probeert te vinden in de snelheid van de huidige samenleving. We staan non-stop in contact met de buitenwereld, maar zijn desondanks op zoek naar echt contact met onszelf en onze omgeving.’

“Nothing” valt op te delen in drie delen met net zoveel thema’s. Het eerste – het verlangen naar echt contact met jezelf en je omgeving – komt tot uiting in ‘I want my eyes to believe everything I’m seeing here‘. Daarna komt het tweede thema aan bod: de wens om oprecht uiting te kunnen geven aan emoties. Ten slotte wordt ook zelfontplooiing onder de loep genomen en vooral hoe je dat doet zonder jezelf te verliezen in hedonisme.

De clip bij “Nothing” is het resultaat van drie jonge filmmakers – Philine van den Hul, Robin Piree en Max Westendorp – die de thema’s op een filmische manier visualiseren. Een mooi voorbeeld van hoe artiesten anno 2019 een meerwaarde proberen te zoeken bij de razendsnelle stroom aan nieuwe muziek. Hoe blijft een single langer relevant? Zo dus!

Voorlopig staan er nog geen Belgische tourdata gepland, maar voor wie niet kan wachten is er goed nieuws. In december gaat de band op tour door Nederland.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 augustus 2019

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief