Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SiR ft. Kendrick Lamar – “Hair Down”

Niets beters om de zomer mee af te sluiten dan een nieuwe plaat, volgens SiR. Op 30 augustus mogen we immers zijn album Chasing Summer verwachten en dat zal hoogstwaarschijnlijk bol staan van troostende R&B en neo-soul nummers. De stem van Sir Darryl Farris, die bij Top Dawg Entertainment wat tegengewicht biedt voor het grote geweld van onder andere Kendrick Lamar, ScHoolboy Q en Jay Rock, roept beelden op van fleece dekentjes en een knetterend haardvuur, terwijl regen ondertussen genadeloos tegen de ramen klettert.

“Hair Down” is de eerste single van het nieuwe album en surft verder op de sfeer van zijn vorige album November, dat in januari 2018 uitkwam. Dat komt niet enkel door de laid-back productie, maar ook door de aanwezigheid van Kendrick Lamar. Het is de eerste samenwerking tussen de twee, maar op zijn vorige album werkte SiR al samen met ScHoolboy Q en we zijn hier getuige van eenzelfde harmonieuze synergie. Het is echter twee keer luisteren voor we kunnen uitmaken wie er daar tevoorschijn komt in het midden van het nummer. De opvallend diepe, monotone stem waarmee hij aan zijn verse begint, zaait even twijfel, maar al snel gooit Kendrick zijn masker af en kunnen we genieten van een heerlijk herkenbaar stukje rap.

De feature van Kendrick (een van de weinige dit jaar) is niet het enige dat SiR de nodige aandacht oplevert. “Hair Down” verschijnt slechts enkele dagen nadat werd aangekondigd dat Chasing Summer zal worden uitgebracht  in een partnership met RCA Records. En dat is een goede zaak, want eerder ging Top Dawg Entertainment al een gelijkaardige deal aan voor SZA’s succesvolle debuutalbum CTRL. In de muziekwereld gaat het om de juiste samenwerkingen op het juiste moment en dat lijkt hier helemaal snor te zitten.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

ROLLING LOUD 2023 (Festivaldag 1): King Kendrick heerst

Gisteren vond de eerste dag ROLLING LOUD Rotterdam plaats sinds het WOO HAH vermoord heeft, dat vorig jaar zijn laatste levensjaar kende….
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.