Nieuwe singlesOude Bekenden

Bon Iver dropt elk uur een nieuwe single uit i,i

© Andres Iglesias

Gisteren organiseerde Bon Iver in heel de wereld luistersessies om zijn nieuwe plaat i,i te beluisteren. Ook in België kon je hem al beluisteren en fans in Leuven, Brussel en Hasselt weten nu misschien al hoe dat album klinkt. De rest moet nog wachten tot 30 augustus, maar gelukkig wordt vandaag nog eens het leed verzacht met heel wat nieuwe liedjes. Om het uur brengt de man nieuwe muziek uit zijn plaat, die we op het eind van de dag dus ook volledig zouden moeten kunnen horen. Volgens geruchten verschijnt de plaat morgen dan ook digitaal. De nummers volgen nadat we eerder twee duo’s kregen voorgeschoteld met “Faith” & “Jelmore” en “Hey, Ma” & “U (Man Like)”.

“iMi” trekt de lijn van breekbaar experiment naadloos door en hierdoor krijgen we alweer vervormde vocals, zweverige synths en bombastische klanken. Maar Justin Vernon laat ook zijn echte stem weerklinken, en op die momenten klinkt hij op zijn sterkst, zonder overbodige modificatie. Werkte ook mee op deze single: niemand minder dan James Blake, en die samenwerking zorgt voor nog wat extra magie. Er zijn heel wat extra vocals te horen op deze single en net daardoor is “iMi” heel boeiend; nooit weet je wat je te wachten staat. Er komen op het eind zelfs heel wat blazers in het geheel en zo is er altijd wel iets te ontdekken. Heel wat mensen werkten aan deze single, ook Aaron Dessner, en die grote groep aan mensen zorgt ervoor dat de arrangementen op “iMi” heel rijk klinken.

“We” draait nog meer rond de natuurlijke vocals van Justin Vernon, en hierop kreeg hij hulp van onder meer Phil Cook. Het is wel iets experimenteler en draait meer rond donkere synthgeluiden, wat de song net iets minder toegankelijk doet klinken. Toch is ook hier heel wat te ontdekken, maar we horen er iets meer soulvibes in; alweer iets nieuws voor Bon Iver. Als Bon Iver aan dit tempo verder doet, hebben we dat album ook al gehoord voor het uitkomt.

Update 1

Het lijkt erop dat Bon Iver vandaag om het uur een nummer uitbrengt uit zijn nieuwe album, i,i. Zo is er zojuist om 12u nog een nieuwe single, “Holyfields”, uitgekomen. Hou dus dit bericht in de gaten voor verdere updates. Of we vandaag naar het hele album zullen kunnen luisteren, is nog niet geweten.

Update 2

Ook “Naeem” dropte zonet op YouTube. Dit keer met Bryce Dessner en een heel rijke instrumentatie.

Update 3

Bon Iver volgt mooi de volgorde van zijn album en de singles die al zijn uitgebracht. Volgende in de rij is “Marion”, een zacht, minimalistisch folk pop liedje

Update 4

“Salem” blijkt Bon Iver terug naar zijn roots te gaan door een heel zacht, breekbaar en emotioneel nummertje af te leveren. Wondermooi.

Update 5

De voorlaatste single die we krijgen uit i,i komt er om 16u vandaag en die heet “Sh’Diah”. Hier overheersen de synths terug, maar ook intimiteit blijkt een belangrijke factor.

Update 6

Als afsluiter van zijn streak lost Bon Iver als laatste single de laatste song op zijn album. “RABi” is een echt Bon Iver nummer geworden waarin zowel zijn oud als nieuw werk perfect in interactie gaan. Of hij ook nog de introsong “Yi” van zijn plaat zal uitbrengen, zal binnen een uur blijken.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2929 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Tenfold - Reply to All (★★★½): Antwoord op muzikale voorbeelden

Zes jaar na haar debuut-ep komt dan eindelijk Tenfolds eerste echte album uit. Singer-songwriter Tineke Hussaarts heeft de mensen om haar heen…
AlbumsRecensies

Wild Pink – A Billion Little Lights (★★): Oersaaie bakvissenmuziek

Jezus. Wij hebben als recensent de gewoonte een plaat drie keer te beluisteren vooraleer een oordeel te vellen, maar soms is dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single blush. - "reckless"

Daan Schepers heeft zijn strepen al verdiend bij verschillende muzikale projecten, zowel als muzikant en als talentvol producer (Bazart, Eeefje de Visser,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.