Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Bon Iver – “Faith” & “Jelmore”

In het begin van de zomer speelde Bon Iver de set van zijn leven op Best Kept Secret Festival. Daar geen nieuwe muziek, maar enkele dagen later volgden wel al twee nieuwe muziekjes. Het bleek de voorbode voor meer in de vorm van i,i, een nieuw album dat op 30 augustus verschijnt. Het is zijn eerste album sinds 22, a Million uit 2016. Samen met die aankondiging van een nieuwe plaat, krijgen we prompt nog eens twee nieuwe liedjes. Op de nieuwe singles te horen: Buddy Ross, Francis Starlite, the Brooklyn Youth Chorus met Bryce Dessner, Camilla Staveley-Taylor, Jenn Wasner, Rob Moose en meer! We worden verwend, zoveel is zeker!

“Faith” behoudt Bon Ivers rustige vibe waarin zijn stem centraal staat en een akoestische gitaar het geheel aaneen tokkelt. Heel aanstekelijk en zelfs toegankelijk: het is lang geleden dat we Bon Iver nog op die manier te werk hoorden gaan. “Jelmore” is dan weer iets experimenteler door de synths die iets vreemder te werk gaan. Het voelt allemaal buitenaardser aan, maar toch zit dat unieke van Bon Iver er weer in. “Faith” is duidelijk het hitje van het album terwijl “Jelmore” de meer experimentele kant van Justin Vernon naar voren brengt. Beide zijn wel heel sterk en doen ons alweer uitkijken naar het einde van de zomervakantie.

2929 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Tenfold - Reply to All (★★★½): Antwoord op muzikale voorbeelden

Zes jaar na haar debuut-ep komt dan eindelijk Tenfolds eerste echte album uit. Singer-songwriter Tineke Hussaarts heeft de mensen om haar heen…
AlbumsRecensies

Wild Pink – A Billion Little Lights (★★): Oersaaie bakvissenmuziek

Jezus. Wij hebben als recensent de gewoonte een plaat drie keer te beluisteren vooraleer een oordeel te vellen, maar soms is dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single blush. - "reckless"

Daan Schepers heeft zijn strepen al verdiend bij verschillende muzikale projecten, zowel als muzikant en als talentvol producer (Bazart, Eeefje de Visser,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.