Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “Birth Of The Cruel”

© CPU – Chris Stessens

Vrijdag komt de langverwachte nieuwe Slipknot plaat eraan, en zoals dat tegenwoordig de mode is, lost de band nog een nieuwe single in de week van de release. “Birth Of The Cruel” is de titel van het nummer en het is de derde single die we al uit We Are Not Your Kind krijgen. Na “Unsainted” en “Solway Firth” gaat Slipknot ook hier weer furieus tekeer. De fans hebben alvast weer een appeltje voor de dorst tegen dat het album uitkomt, en wat voor een.

Meer dan vier minuten laat Corey Taylor zijn beste screams op ons los. In combinatie met wat heerlijke breakdowns en natuurlijk strakke riffs is “Birth Of The Cruel” misschien wel de meest veelbelovende single van het album. Het begint weliswaar tamelijk dramatisch met een opbouw van jewelste, maar eens ‘the cruel’ wordt geboren, is het hek van de dam. In de helft van het nummer krijgen we zelfs het typerende gescratch in de song en dat samen met een heerlijke schreeuw. Nergens neemt dit nummer tijd om je rust te gunnen, want het is agressief, op zijn zachtst gezegd. “Birth Of The Cruel” maakt zijn naam meer dan waar.

5 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief