Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Slipknot – “Unsainted”

Het negenkoppige metalcollectief Slipknot is één van de weinige bands die het nu-metal genre voor twintig jaar relevant kon houden. De gemaskerde heren uit Iowa raakten bekend door hun agressieve sound, horrorelementen en energieke liveshows. In 2014 brachten ze The Gray Chapter uit, een plaat met gemixte commentaren, mede door de gedwongen vervanging van drummer Joey Jordison en wijlen bassist Paul Gray. Na een hiatus, waarin zanger Corey Taylor een nieuw album maakte met Stone Sour, is Slipknot nu terug. Zes maanden geleden deelde de band het nummer “All Out Life”, als teken van leven. De afgelopen dagen deelde de groep cryptische beeldmontages en een aftelklok die refereerde naar donderdag 16 mei.

“Unsainted” bouwt op met een achtergrondkoor, iets wat we Slipknot nog niet eerder hebben zien doen. Ze maakten al vroeg de belofte dat het nieuwe album, dat officieel We Are Not Your Kind zal heten en mogen verwachten op 9 augustus, even hard zal zijn als hun debuut. Daarover lijkt Slipknot niet te liegen. Corey Taylor laat zien dat hij zijn feilloze overgang tussen brutale schreeuwen en clean vocals niet is verleerd. Het refrein van “Unsainted” is typisch Slipknot, heel hard maar toch melodisch en zelfs een beetje catchy. Een smaakvolle eerste single die de verwachtingen voor We Are Not Your Kind hoog maken.

In de bijhorende videoclip van “Unsainted” krijgen we ook een eerste blik van de nieuwe of licht geüpdatete maskers van de negen leden. Die gaan morgen voor de eerste keer live te zien zijn op Jimmy Kimmel Live! Zaterdag 22 juni sluit Slipknot de mainstage van Graspop af.

FacebookTwitterInstagramWebsite

Albumcover:

 

16 mei 2019

About Author

Felix Vloeberghs


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief