Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “I Dream Guillotine”

Van de Zuid-Engelse werkpaarden toont IDLES zich vandaag opnieuw het ijverigst, want enkele weken na “Mercedes Marxist” stuurt het vijftal wederom een kraakverse single de wereld in. In de nasleep van hun tweede langspeler – inmiddels nét geen jaar oud – kunnen we vandaag luisteren naar een voortvloeisel daaruit. De wei van Glastonbury pakten de heren in tussentijd alvast probleemloos in, wat bij zanger Joe Talbot een flinke dosis emoties opwekte. Benieuwd dus welke hormonen het tweede luik van deze dubbelsingle door ons lijf doet gieren.

“I Dream Guillotine” begint alvast met een herkenbaar stukje bonkig gedrum, aangevuld met een vettig gestemd basgeluid. Op het invallen van Talbots nonchalante rasp hoeven we niet lang te wachten, waardoor we al snel van een typisch IDLES-nummer kunnen spreken. Dat de tekst opnieuw flink politiek-maatschappelijk geladen is, verbaast wellicht vriend noch vijand. Daar “I Dream Guillotine” energetischer en riffrijker klinkt dan “Mercedes Marxist”, is het voor ons niet moeilijk om een voorkeur te hebben voor die meest recente single. Op een volwaardige opvolger van Joy as an Act of Resistance hopen we echter wat meer sporen van vernieuwing aan te treffen.

IDLES speelt op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes - "My Town" (feat. Joe Talbot)

Frank Carter mag vandaag 37 kaarsjes uitblazen, en viert dat geheel coronaproof. Joe Talbot, frontman van IDLES, werd uitgenodigd voor het bubbelfeestje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eve 6 - "can we combine"

Het is intussen al van 2012 geleden dat de oude rotten van Eve 6 nog een album uitbrachten. Na die negen jaren…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.