Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Mercedes Marxist”

De mannen van IDLES zijn bezige bijen, want zonet brachten ze weer eens een nieuw nummer uit. De band uit Bristol bracht eind augustus nog het weergaloze Joy as an Act of Resistance uit, dat door ons zelfs tot album van het afgelopen jaar werd gekroond. Het vijftal rond frontman Joe Talbot heeft het afgelopen jaar heel wat nieuwe fans voor zich kunnen winnen met hun onnavolgbare post-punk en kritische noten in hun nummers. Ook op “Mercedes Marxist” krijgen we weer vurige post-punk te horen. Het nummer dateert dan ook uit de sessies die geleid hebben tot hun vorige plaat.

Een ronkende gitaar en snedige drums zetten “Mercedes Marxist” alvast goed in en bouwen langzamerhand op naar een ontbolstering à la IDLES. Vooraleer dat gebeurt, zorgt Joe Talbot echter weer voor de gekende scherpte in de tekst en brengt hij deze op een intense manier. “Mercedes Marxist’ is niet bepaald een meezinger, al horen we het laatste stukje van het nummer wel iedereen meezingen/roepen op de festivalweide van Kiewit deze zomer. Nieuws over een nieuw album is er nog niet, maar zoals onlangs nog op hun sociale media te zien was, zijn ze al aan het werken aan hun derde album. “Mercedes Marxist” is alvast een sterk begin voor wat er ons nog te wachten zal staan.

Het nummer verschijnt op 2 augustus op vinyl samen met “I Dream Gullioutine”. IDLES speelt op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop.

Facebook


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief