Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Paco Versailles – “Shangri La”

Een nieuw genre ziet het levenslicht dankzij creatief duo Paco Versailles: dancemenco. Nu, what’s in a name? In dancemenco (dance + flamenco) worden elektronische discomuziek en flamencogitaren gecombineerd tot een geweldig dansbaar geheel. Ook de naam van de band staat volledig in het teken van dit nieuwe type muziek. Paco verwijst naar flamencogitarist Paco de Lucía, en Versailles is de zogezegde heimat van elektronische artiesten zoals Daft Punk en Air. “Shangri La” is nog maar hun tweede single, waarnaar we toch wel uitkeken sinds de release van debuutsingle “Unwind”, die zijn ontspannende effect niet miste.

Hun nieuwste danceplaatje voelt gladder dan glad, maar zit hoorbaar strak in elkaar. Funky grooves en typische Spaanse klanken nestelen zich in je hoofd, en zetten je heupen aan het wiegen. Wie had gedacht dat flamenco zo cool en aanstekelijk kon klinken? Vahagni en producer Ryan Merchant (ook bekend van Capital Cities) slagen er met “Shangri La” voor de tweede keer in een moeiteloze fusie van twee tegengestelde genres te creëren, die wederom als perfecte soundtrack voor een zomerse dag aan het strand kan dienen. Wat ons betreft mag die dancemenco een hype worden!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 juli 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief