Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mojo & The Kitchen Brothers – “Shangri-La”

© CPU – Jens Cappaert

Nu de lente officieel van start is gegaan lijkt ook het Belgische muzieklandschap volop in bloei te schieten. Tussen de releases van gevestigde waarden steken namelijk ook weer tal van jonge wolven de kop op, met vandaag Mojo & The Kitchen Brothers als uitverkorene uit die roedel. Dat de band wel wat in zijn mars heeft, kon je niet zo gek lang geleden nog aan den lijve ondervinden op ons Showcasefestival. Een lijn die Mojo en zijn keukenbroeders schijnbaar met graagte doortrekken richting komende weken, want er staan heel wat mooie shows op de planning. En hoe pak je zo’n tour beter aan dan te beginnen met nieuwe muziek? “Shangri-La” zal de pit in elk geval in vuur en vlam zetten.

Met meer dan vijf minuten op de klok lijkt de nieuwste creatie van Mojo & The Kitchen Brothers eerder aan de lange kant, maar de band vertaalt die tijd vooral in méér fuzz. Het vijftal zorgt dan ook meteen voor een spervuur aan gitaren, waardoor het tempo gigantisch hoog ligt. Toch zitten er zeker ook enkele rustpuntjes in het nummer, al is ‘bezwerend’ misschien een beter woord om die momenten te beschrijven. Nadat de songtitel een paar keer wordt herhaald, schiet de vlam namelijk meteen terug in de pan. “Shangri-La” barst sowieso al van de riffs, maar als er tegen het einde dan nog eens een reeksje gitaarsolo’s de revue passeert, is het gewoonweg onmogelijk om stil te blijven zitten. We kunnen er dus donder op zeggen dat Mojo & The Kitchen Brothers voor een kleine aardbeving zal zorgen als dit nummer op de setlist staat.

Mojo & The Kitchen Brothers gaan op tour doorheen Vlaanderen. Voor meer informatie kan je terecht op de sociale media van de band. Op 7 april verschijnt hun debuutalbum Mojo’s Heavy Cream.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Maak kennis met Mojo & The Kitchen Brothers: 'We go with the flow!'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
InstagramMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren organiseert nieuwe showcase op 6 oktober in Pilar Brussel

Donderdag 6 oktober 2022! Het is een datum die je maar best met een dikke alcoholstift in je agenda aanduidt, want dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Shangri-La"

Het is gebeurd! Sylvie Kreusch heeft haar debuutalbum eindelijk aangekondigd. Zo’n drie jaar na haar debuutsingle komt de Antwerpse in november met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.