Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demob Happy – “Autoportrait”

De Engelse rockgroep Demob Happy bracht nog maar een jaartje geleden hun tweede langspeler Holy Doom uit, waar we vettige garagerock à la Royal Blood te horen kregen. Met het succes van dit album reisde de groep de wereld rond en mochten ze zelfs het voorprogramma van niemand minder dan Jack White verzorgen. Nog maar enkele maanden geleden releasete Demob Happy hun eerste single “Less Is More” voor het aankomende album, waar we nog geen releasedatum van kennen en nu staat de driekoppige band alweer klaar met een nieuwe single, “Autoportrait”.

“Autoportrait” klinkt niet anders dan we hadden verwacht van de Engelsmannen: vuile gitaarrifs met stevige drums eronder. Wat verder in het nummer horen we wel iets ongewoons voor Demob Happy, simpele pianoakkoorden ondersteunen een iets rustiger intermezzo in het nummer. De rust duurt echter niet lang, want hierna vliegen we weer in het ruige refrein. Het totaalplaatje zorgt voor een donkere rocksong waarbij niet headbangen bijna onmogelijk blijkt te zijn.

Deze zomer toert Demob Happy met Royal Blood.

Facebook / Twitter / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
AlbumsRecensies

We Are Scientists – Huffy (★½): Te veel stijlen, te weinig chemie

Recht uit New York komt We Are Scientists af met hun nieuwe langspeler Huffy. De band die het pad der indierock al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.