Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Demob Happy – “Autoportrait”

De Engelse rockgroep Demob Happy bracht nog maar een jaartje geleden hun tweede langspeler Holy Doom uit, waar we vettige garagerock à la Royal Blood te horen kregen. Met het succes van dit album reisde de groep de wereld rond en mochten ze zelfs het voorprogramma van niemand minder dan Jack White verzorgen. Nog maar enkele maanden geleden releasete Demob Happy hun eerste single “Less Is More” voor het aankomende album, waar we nog geen releasedatum van kennen en nu staat de driekoppige band alweer klaar met een nieuwe single, “Autoportrait”.

“Autoportrait” klinkt niet anders dan we hadden verwacht van de Engelsmannen: vuile gitaarrifs met stevige drums eronder. Wat verder in het nummer horen we wel iets ongewoons voor Demob Happy, simpele pianoakkoorden ondersteunen een iets rustiger intermezzo in het nummer. De rust duurt echter niet lang, want hierna vliegen we weer in het ruige refrein. Het totaalplaatje zorgt voor een donkere rocksong waarbij niet headbangen bijna onmogelijk blijkt te zijn.

Deze zomer toert Demob Happy met Royal Blood.

Facebook / Twitter / Website

27 juli 2019

About Author

Babette Rogiers


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Demob Happy – “Autoportrait””

  1. Arnout schreef:

    Héél goede eerste recensie, Babette!
    De riff in de intro vind ik echt kei hard en het refrein is ook wel catchy.
    Goede aanrader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief