Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Who’s My Eugene?”

Over een kleine maand brengt de Australische band Tropical Fuck Storm hun tweede album Braindrops uit. De eerste twee nummers, “Paradise” en “The Planet of the Straw Men”,  kregen we al te horen en nu lossen ze ook het derde nummer,  “Who’s My Eugène?”.

In tegenstelling tot de andere nummers van Tropical Fuck Storm, neemt deze keer niet frontman Gareth Liddiard, maar Erica Dunn de lead vocals op zich. De single klinkt ook verrassend funky, een stijl die we ondanks hun “Stayin’ Alive” cover, niet meteen met Tropical Fuck Storm associëren. De tekst is een vrij persoonlijk verhaal over druggebruik dat verwijst naar Eugene Land,  de dokter die Brian Wilson had gedrogeerd en vervolgens had bestolen. Dunn zingt Is it you Eugene / I never knew you were part of me. Het schrijven van intrigerende teksten blijft een van de sterke punten van het Australische outfit.

Op zich is “Who’s My Eugene?” een frisse nieuwkomer voor hun discografie, maar de structuur van het nummer kon wel wat verder worden uitgewerkt. Hoe dan ook blijft het uitkijken naar de rest van het album van deze toch wel unieke groep.

Braindrops verschijnt op 23 augustus via Joyful Noise Records.

25 juli 2019

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief