Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Paradise”

Op 23 augustus brengt Tropical Fuck Storm, de supergroep rond Gareth Liddiard en diens partner Fiona Kitschin van The Drones, hun tweede album BRAINDROPS uit. Na het succes van hun debuut A Lauging Death in Meatspace, dat amper een jaar geleden het levenslicht zag, en de enkele losse singles die ze eerder dit jaar uitbrachten, mogen we ons alweer aan nieuw materiaal verwachten. Met de aankondiging van BRAINDROPS krijgen we na “The Planet of The Straw Men” nu ook een tweede single, “Paradise”.

First things first: nee, het klinkt niet als dat gelijknamige nummer van Coldplay. De single opent met een desolate soundscape van valsgestemde gitaren en zachte drums, waarna Liddiards rauwe (en soms breekbare) stem binnenkomt. Uiteraard duurt het niet lang vooraleer het nummer op typische Tropical Fuck Stormwijze losbarst en de kenmerkende achtergrondzang van Kitschin en Erica Dunn erbij komt. Het zes minuten durende opus eindigt ten slotte met een verpulverende wall of sound die de band normaal enkel bovenhaalt op hun live shows.

Al bij al is “Paradise” een heel sterke en overtuigende single. Het mag dan wel wat te lang zijn voor het doorsnee radiostation; wij vervelen ons alleszins geen seconde. We kunnen enkel hopen dat ze deze intensiteit en kracht blijven volhouden voor de andere nummers op BRAINDROPS.

BRAINDROPS verschijnt op 23 augustus via Joyful Noise Recordings.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 juni 2019

About Author

Martijn Minne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief