Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stray From The Path – “Fortune Teller”

De hardcore New Yorkers van Stray From The Path zijn terug met nieuwe muziek. Eerder dit jaar brachten ze nog een live album uit: Smash ‘Em Up: Live in Europe 2019. Stray bestaat ondertussen al ruim achttien jaar en hoewel er in al die jaren vaak verschuivingen binnen de band waren, lijkt de line up nu stabiel te zijn na Britse drumveteraan Craig Reynolds binnen te halen. Tijdens de podcast van deze drummer werd al bekend gemaakt dat de band net een nieuw album opgenomen heeft met de Grammy genomineerde Will Putney van Graphic Nature (Body Count, Gojira, Counterparts…).  Alhoewel er nog geen officiële releasedatum bekend is, gokken we op ergens in het najaar van 2019.

Hoogstwaarschijnlijk is deze “Fortune Teller” daar dus de eerste single uit. Zoals gewoonlijk bij een nummer van Stray From The Path is het hoofdthema kritiek op de huidige status quo. Ondanks dat hun hardcore-aanpak zeer agressief klinkt, is hun boodschap over het algemeen gericht op een betere, liefdevollere toekomst. Instrumentaal zit dit nummer weer volgepakt met zware gitaren en het briljante drumwerk van Craig. De breakdown is fenomenaal, Stray heeft zeer zeker geen plannen om het rustiger aan te doen.

Dit nummer is zowat de belichaming van wat Stray From The Path moet zijn. Daarom zal deze zeker een vaste waarde worden in hun live setlist voor de komende Europese tour. Je kan de band op 12 december terugvinden in Zappa, Antwerpen.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gojira - "Born For One Thing"

Als er een metalband alles mooi op een rijtje heeft, dan is het Gojira wel. Technisch bijzonder begaafd, gezegend met een prachtige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Regional Justice Center - "Absence"

Momenteel komt er uit de hardcorescene van Amerika veel donkere muziek uit. Denk maar aan bands zoals Gulch, World Peace, … Nu…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.