Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stray From The Path – “Fortune Teller”

De hardcore New Yorkers van Stray From The Path zijn terug met nieuwe muziek. Eerder dit jaar brachten ze nog een live album uit: Smash ‘Em Up: Live in Europe 2019. Stray bestaat ondertussen al ruim achttien jaar en hoewel er in al die jaren vaak verschuivingen binnen de band waren, lijkt de line up nu stabiel te zijn na Britse drumveteraan Craig Reynolds binnen te halen. Tijdens de podcast van deze drummer werd al bekend gemaakt dat de band net een nieuw album opgenomen heeft met de Grammy genomineerde Will Putney van Graphic Nature (Body Count, Gojira, Counterparts…).  Alhoewel er nog geen officiële releasedatum bekend is, gokken we op ergens in het najaar van 2019.

Hoogstwaarschijnlijk is deze “Fortune Teller” daar dus de eerste single uit. Zoals gewoonlijk bij een nummer van Stray From The Path is het hoofdthema kritiek op de huidige status quo. Ondanks dat hun hardcore-aanpak zeer agressief klinkt, is hun boodschap over het algemeen gericht op een betere, liefdevollere toekomst. Instrumentaal zit dit nummer weer volgepakt met zware gitaren en het briljante drumwerk van Craig. De breakdown is fenomenaal, Stray heeft zeer zeker geen plannen om het rustiger aan te doen.

Dit nummer is zowat de belichaming van wat Stray From The Path moet zijn. Daarom zal deze zeker een vaste waarde worden in hun live setlist voor de komende Europese tour. Je kan de band op 12 december terugvinden in Zappa, Antwerpen.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Armed - "Sport of Form"

Het hardcoregenre is vaak een stijl waarvan veel mensen denken dat het al tientallen jaren stilstaat. Ergens hebben ze gelijk, want met…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 2): Van het hart naar de pit

Dag twee en het was nog steeds ontzettend warm op Graspop. Naast het zonnebaden kon er genoten worden van een heel uiteenlopende…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 1): Slashen over de sloop

De zon scheen onverbiddelijk hard op de Boerentang van Dessel, waar de eerste dag Graspop met heel wat solide optredens begon. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.