Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Allah-Las – “In The Air”

Het derde en voorlopig laatste fullalbum van de mannen van Allah-Las dateert ondertussen van 2016, dus we liepen over van enthousiasme toen het viertal gisteren een teaser op sociale media postte. Voor wie nog een introductie nodig heeft: Allah-Las brengt rock ‘n’ roll die wel eens durft te neigen naar surfy garagerock. Aan goede tekenen was er nooit een gebrek; zo wisten ze voor de producing van hun debuutalbum al deskundige in het genre Nick Waterhouse te strikken. Na drie geslaagde albums volgde in 2017 nog een kort ep’tje met covers die de band beïnvloed hadden, en daarna werd het akelig stil rond Allah-Las. Vandaag kwam daar eindelijk verandering in met “In The Air”, dat de voorbode is van LAHS dat op 11 oktober verschijnt.

Tot onze grote vreugde kunnen we vaststellen dat Allah-Las tijdens hun pauze van twee jaar niet verleerd is hoe ze moeten inspelen op je humeur. We worden getransporteerd naar een utopische retrosetting met een toefje psychedelica, waar problemen in luttele seconden opgelost worden als bruistabletten. Allah-Las ademt gelukzaligheid op “In The Air”, en de blijmoedige sfeer blijkt in de lucht te hangen, want het straalt ook af op ons. De band haalt nochtans geen zotte toeren uit: ze doen het met opzwepend gitaarwerk, een aangename drive en zanglijnen die gauw een plaatsje in je geheugen toegewezen krijgen. Vooral de extra dromerige backings die baden in reverb zijn voor ons de smaakmakers van “In The Air”. Meer heeft Allah-Las niet nodig om ons nogmaals helemaal voor zich te winnen.

Op 5 oktober staat Allah-Las in Botanique. Tickets vind je hier.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief