Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic – “Bad Dream”

Deze band komt niet uit de Canadese stad, maar uit Brisbane in Australië. Twee jaar na het succesvolle album Revival staat er een nieuwe plaat aan te komen en daar kregen we vorige week al de eerste details van. Onwards to Zion verschijnt in oktober en zal twaalf nieuwe nummers bevatten. De groep wordt volledig gedragen door Tim Bettinson, het muzikale brein achter Vancouver Sleep Clinic, en bekoort nog steeds miljoenen mensen met hun muziek. Vandaag krijgen we met “Bad Dream” een eerste single van de tweede plaat en die kreeg meteen ook een futuristische videoclip.

Vancouver Sleep Clinic zou je het best kunnen omschrijven als een popantwoord op Bon Iver, want niet alleen de stemmen van Justin Vernon en Tim Bettinson klinken gelijkaardig. De soundscape van Vancouver Sleep Clinic mag dan wel heel simpel klinken, maar dat is niet altijd het geval op “Bad Dreams”. Als luisteraar is het namelijk moeilijk in te schatten waar het nummer naartoe gaat op het eerste gehoor en het is dan ook geen toeval dat “Bad Dreams” een aantal luisterbeurten nodig heeft om zijn hele schoonheid te kunnen ontbloten. Vancouver Sleep Clinic is er met hun nieuwe single in geslaagd om ons nu al in de ban te trekken van Onwards to Zion en we hopen dan ook dat ze op hetzelfde elan verder kunnen gaan.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Hold Me Like A Summer"

Het gebeurt niet al te vaak dat Vancouver Sleep Clinic muziek uitbrengt, maar als hij dat doet, dan spitsen we onze oren….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Love You Like I Do"

De laatste drie jaar hebben we het moeten doen met enkele losse singles van Vancouver Sleep Clinic, maar de honger naar een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Middle Of Nowhere"

Een jaar na Onwards to Zion is Vancouver Sleep Clinic er weer met een nieuw nummer. Het project van de Australische multi-instrumentalist Tim Bettinson…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.