Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic – “Love You Like I Do”

De laatste drie jaar hebben we het moeten doen met enkele losse singles van Vancouver Sleep Clinic, maar de honger naar een nieuw album werd daardoor enkel groter. De band van de Australische multi-instrumentalist Tim Bettinson heeft de laatste twee jaar samen met producer Charlie J. Perry (Jorja Smith, BTS en meer) hard zitten werken aan album nummer drie en dat eindresultaat komt er binnen enkele maanden eindelijk aan. Fallen Paradise verschijnt op 8 juli en werd voor een groot deel opgenomen in Londen, ver weg van Tim Bettinsons thuisbasis Brisbane. De eerste single daaruit, “Love You Like I Do”, maakt alvast duidelijk dat Bettison meer dan ooit weet waar hij mee bezig is.

Voor Fallen Paradise keerde Tim Bettinson terug naar de essentie en dat levert met “Love You Like I Do” een bloedmooie albumopener op. Het kalmerende stemgeluid van de Australiër staat ook deze keer centraal en wordt knap omringd door symfonische en majestueuze klanken. Ondanks de grootsheid en de bombast in de soundscapes, zorgen de akoestische gitaar en op het einde de piano voor intimiteit en een oase aan rust.  Dat “Love You Like I Do” tot stand kwam tijdens een moeilijke periode hoor je er direct in en net door die eerlijkheid en oprechtheid raakt Vancouver Sleep Clinic een gevoelige snaar.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Hold Me Like A Summer"

Het gebeurt niet al te vaak dat Vancouver Sleep Clinic muziek uitbrengt, maar als hij dat doet, dan spitsen we onze oren….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Middle Of Nowhere"

Een jaar na Onwards to Zion is Vancouver Sleep Clinic er weer met een nieuw nummer. Het project van de Australische multi-instrumentalist Tim Bettinson…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vancouver Sleep Clinic - "Summer '09"

Het was even stil rond Vancouver Sleep Clinic, maar vorige maand vierde de groep uit Down Under een geslaagde terugkeer met “Bad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.