Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows – “Bad Dream”

© CPU – Larissa Zenner

Iedereen heeft wel eens een nachtmerrie. Of het er nou eentje is met allemaal moordlustige zombies die je achterna zitten, of eentje waarin al je tanden uit vallen: een slechte droom is nooit leuk om te hebben. Nog vervelender is het om naast iemand te liggen die zo’n nachtmerrie heeft, want wat kan je in vredesnaam doen in zo’n situatie? Dat is precies waar de nieuwe track van Wallows over gaat. Het Amerikaanse indierocktrio brengt over een klein maandje hun derde album Model uit, en met “Bad Dream” krijgen we nu een derde single van die plaat.

Op de vorige twee singles, “Your Apartment” en “Calling After Me“, waren het nog de vocals van frontman Dylan Minnette die we hoorden. Op “Bad Dream” krijgt juist gitarist Braeden Lemasters zijn momentje in de spotlights en neemt hij de vocals op zich. Tegen een soundtrack van lieflijk getokkel en dromerige synths vraagt hij zich af of zijn geliefde een vervelende droom heeft, en uit hij zijn stiekeme angst dat het iets met hem te maken heeft. Wat als die dromen de werkelijke gedachten van zijn lover reflecteren, wat als hij diegene niet kan troosten, wat als het negatieve voorbodes zijn voor hun prille relatie? Het is in het verleden namelijk al vaker fout gegaan, dus waarom zou het nu wel goed gaan? Best een verdrietige gedachte dus, maar wel verpakt in een dromerig liedje om lekker melancholisch bij uit het raam te staren.

Model verschijnt op 25 mei. Later dit jaar gaat Wallows op tour. Op 4 oktober staat het drietal in de AFAS Live in Amsterdam, en op 7 en 8 oktober zijn de mannen te vinden in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Twitter (X) / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

265 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Wallows - Model (★★★): Ouder, maar niet per se wijzer

Met verwijten gooien doen we niet graag, maar de hedendaagse indierockfan die Wallows nog niet in zijn, haar of hun playlist heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - “Calling After Me”

Twee jaar geleden is het inmiddels dat we voor het laatst een album van Wallows kregen. Het Amerikaanse drietal bracht in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.