Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Being As An Ocean – “Play Pretend”

De vierkoppige posthardcore band uit Californië is terug met nieuw werk. Op vrijdag 19 juli kondigde Being As An Ocean een nieuw album aan en daar kwam meteen een single bij: “Play Pretend”. Wie BAAO al even volgt, weet dat de band zich niet graag vasthangt aan één bepaald genre of klank. De band experimenteert en evolueert voortdurend. Alhoewel ze oorspronkelijk van start gingen als een extreme metalgroep, wordt de zwaarte nu vooral uit teksten en betekenis gehaald. Daarvoor konden ze altijd rekenen op frontman en vocalist Joel Quartuccio.

Met deze nieuwe single gooit de band het natuurlijk weer over een andere boeg. Er wordt met elektronische samples en vocal effects gespeeld, terwijl Michael McGough het vocale voortouw neemt en Joel meer op de achtergrond blijft. Het nummer doet wat denken aan hun vroegere werk, want de gitaren en drums zijn opnieuw een pak harder dan op hun laatste album Waiting for Morning to Come (2017).

Op deze manier blijft BAAO boeien en dat zullen ze zeker en vast ook doen met hun nieuwe album PROXY: An A.N.I.M.O Story, dat op 13 september dit jaar nog uitkomt. Wij zijn als vast benieuwd welke kant dit album verder nog zal uitgaan.

FacebookWebsiteInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ali Angel - "Play Pretend"

Ali Angel haar naam klinkt onschuldig en poeslief, maar dat is ze niet helemaal. In de plaats van braaf binnen één genre…
AlbumsRecensies

Counterparts - Nothing Left to Love (★★★★): Succesvol verder bouwen

Counterparts draait al twaalf jaar mee in de metalcore- en melodische hardcorescene. Met ondertussen al zes studioalbums op hun naam, talloze tours…
LiveRecensies

Stick To Your Guns + Being As An Ocean + support @ Ancienne Belgique (AB): Geplaagd door chaos en stemproblemen

Hoewel Stick To Your Guns en Being As An Ocean in theorie co-headliners waren, is nogmaals gebleken dat de Belgen toch vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.