Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chibi Ichigo – “Secret (секрет)”

Het leek wel alsof heel de Belgische hiphopscene de afgelopen dagen de release van de nieuwe single van Chibi Ichigo aan het teasen was. Chibi Ichigo wordt dan ook gezien als het nieuwe juweel van de Belgische hiphop en zou ook ver daarbuiten kunnen scoren. Op haar nummers switcht ze moeiteloos van het Russisch naar het Nederlands en dat valt natuurlijk ook op. Met haar debuutsingle “Russian Snow” maakte ze al behoorlijk wat indruk, maar de begin-twintiger nam haar tijd. In de herfst zou er een eerste ep moeten komen, waarop ook een samenwerking met de Brusselse oppergod Zwangere Guy zou staan. Spannende tijden breken aan voor Chibi Ichigo!

“Secret (секрет)” is goed kort gehouden met een speelduur van amper twee minuten, maar die twee minuten weten wel indruk op ons te maken. Op een beat van Chuki Beats, de hiphopproducer van het moment in België, doet ze het ditmaal enkel in het Russisch. We verstaan dan ook geen enkel woord van wat ze zegt, maar dat maakt het net zo speciaal. Haar stem klinkt uitzonderlijk en ook haar flow zijn we in de +32-scene nog niet tegengekomen. Chibi Ichigo volgt geen trends, maar volgt haar eigen weg en dat valt bij ons in de smaak. Voor haar videoclip kon ze in ieder geval beroep doen op heel wat grote namen, zoals Lefto, K1D, DVTCH Norris, Luie Louis, Glints en ga zo maar door. De ep belooft alvast veel goeds, want wij zijn in ieder geval al fan van “Secret (секрет)”.

Er staan deze zomer nog een heel aantal optredens gepland, zoals op vrijdag 30 augustus in In De Ruimte te Gent, maar misschien zie je haar binnenkort ook wat dichter aan huis.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2006 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chibi Ichigo - NA HALF 1 (★★★★): Vitamine Zelfliefde

De coolste dingen in het leven zijn die dat je niet ziet aankomen. Zo is het nog zo’n klein halfjaar afwachten tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "HALF 1"

Chibi Ichigo is al lang geen onbekende meer voor wie de Vlaamse muziekwereld in de gaten houdt. Debuutalbum Sabina werd goed ontvangen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & Sophie Straat - "ENERGIE"

De ster van Chibi Ichigo fonkelt al even boven het Nederlandstalige muzieklandschap. Waar ze eerst opviel met haar energieke liveshows, zette ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.