Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Chelsea Wolfe – “American Darkness”

De Amerikaanse Chelsea Wolfe staat voor velen symbool als de mystische heks uit de duistere rockwereld, maar die status wilt ze nu weer omvergooien. Met haar zesde album gaat ze voor een melodischere aanpak en laat ze de donkere gitaren en soundwalls even achter zich. Haar vorige album Hiss Spun hield ons nog gevangen in haar angstaanjagende interpretatie van folk, maar op Birth Of Violence gaat ze nu het contrast opzoeken.

“American Darkness” is, net zoals de eerste single “The Mother Road“, een terugkeer naar haar oorsprong als artieste en toont een nieuw, magisch facet van het rijke, muzikale talent van de 35-jarige muzikante en zangeres. Beangstigend eng wordt het nummer nooit, maar zelden hebben we haar zo pakkend en meeslepend gehoord als in deze machtsvertoning. We krijgen er zelfs bij momenten kippenvel van en maken ons al op voor wat misschien wel de heruitvinding van het jaar wordt.

Birth Of Violence verschijnt op 13 oktober via Sargent House.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 juli 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief