Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ceremony – “In the Spirit World Now”

Sinds kort is de ceremonie van Ceremony herbegonnen. Eind juni kondigden de vijf Amerikanen hun zesde album aan met eerste single “Turn Away the Bad Thing”. Vandaag kregen we de titeltrack te horen en die stemt niet even tevreden als het vorige nummer. We zijn benieuwd wat dat betekent voor de langspeler, maar om dat te ontdekken, is het nog wachten tot 23 augustus.

“In the Spirit World Now” is misschien wel Ceremony’s meest atypische nummer tot nu toe. Zo synthgericht hebben we het vijftal nog niet eerder gehoord en de focus op hun gebruikelijke gitaarwerk is danig ver weg dat zelfs een verrekijker maar een glimp ervan oplevert. Niet dat het slecht klinkt of dat de gitaren volledig afwezig zijn; het is gewoon niet de Ceremony die we kennen en verwachten. Gelukkig klinkt de zanger nog geagiteerd en rauw genoeg om ons toch een zeker herkenningspunt te bieden. Vooral in de strofes zijn we mee en voelen we wat we horen te voelen bij het luisteren naar Ceremony: de neiging om te moshen en te schreeuwen. Toch kunnen we niet ontkennen dat het geheel te slap is voor deze mannen. Het kan pittiger!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief