Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ceremony – “Turn Away The Bad Thing”

Ceremony herstart de ritueel-praktijken met de aankondiging van hun eerste album in vier jaar! In The Spirit World komt uit op 23 augustus, dus lang aftellen hoeven we niet meer te doen. Dit Amerikaanse vijftal is geen vreemde meer in de brede punk scene, want ze brachten al vijf albums uit. Nu is nummer zes dus op komst, en op basis van eerste single “Turn Away The Bad Thing” belooft dat heel wat goeds. Er werden ook al enkele Amerikaanse tourdata aangekondigd; met wat geluk volgen de Europese na de plaat.

De single klinkt zoals we gehoopt hadden. Het heeft een ruig kantje, maar is langs de andere kant ook rechtdoorzee genoeg om onze nekspieren meteen in gang te zetten en ons hoofd van begin tot eind te laten bewegen. Vooral de strofes zijn echte meespringers, die ons al doen uitkijken naar een live-ervaring – en dat liefst met bier in de hand om dat dan grotendeels op de grond en de mensen rond je te kletsen. Halfweg wordt “Turn Away The Bad Thing” even neergelegd om uitgesponnen klanken en een vrouwenstem welig te laten tieren, en natuurlijk wordt de dikte van de riffs daarna nog even extra in de verf gezet om te eindigen. Ceremony is he-le-maal terug!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief