Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal – “Future Holds”

De Engelse Tom Rosenthal startte zijn carrière als ‘Britain’s Best unknown songwriter’, maar is er de voorbije vijf jaar in geslaagd om Europees door te breken. Hij schrijft en componeert zijn nummers in het hart van Londen, waar hij woont met zijn gezin. Tom heeft reeds vijf albums op zijn naam staan: Keep a Private Room Behind the Shop (2011), Who’s That In The Fog (2013), Bolu (2015), Fenn (2017), genoemd naar een van zijn dochters en zijn meest recente, oogverblindende album Z-Sides (2018). Elk album vertelt over prachtige collectieve concepten en wat er binnen deze concepten te vinden is, brengt een sfeer van unieke humor en gedachte met zich mee. Deze keer is hij terug van weg geweest met zijn nieuwe single “Future Holds”.

Tom houdt de dingen – zoals hij wel vaker doet – eenvoudig met een akoestische gitaar en warme, zachte pianoklanken. De rest draait helemaal om de herschikking en het lagen van zijn stem. “Future Holds” gaat niet zo zeer over de liefde, maar Tom geeft ons, zoals wel vaker, goede raad en meent ons te zeggen dat we ons niet druk hoeven te maken over wat ons in de toekomst te wachten staat: ‘If I’m being honest it’s nice not to know what the future holds.’ Het element van de liefde valt echter niet helemaal weg, hij zingt nog steeds over de prachtige momenten die je kan meemaken in een relatie. Het is als het ware een vreugdevolle viering van de verliefdheid.

De zanger heeft een stem als geen ander, letterlijk en figuurlijk. Met zijn uitgesproken melodieuze stem en opmerkelijke muziekvideo’s heeft Tom een nummer voor elke emotie die je misschien voelt. Door zijn werk heen, onderhoudt hij een onmiskenbare liefde voor muziek, mensen en de wereld om hem heen. Of het nu gaat om betoverende animaties of heerlijke eigenzinnige live-actie video’s, hij faalt nooit om ons eraan te herinneren om ten volle te leven en van te houden.

Je kan Tom bewonderen op donderdag 13 februari 2020 in de AB in Brussel. Tickets zijn via deze link te verkrijgen.

Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek via onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Soft Launch – "Piano Hands"

Wat collega’s Declan McKenna en CMAT betreft is Soft Launch zeker een band om in de gaten te houden. De vijfkoppige, Ierse…
InstagramLiveRecensies

Faithless @ Ancienne Belgique (AB): Muziek heelt alle wonden

Toen op kerstavond 2022 het nieuws ons bereikte dat Maxi Jazz het tijdelijke voor het eeuwige had verwisseld, werd het stil in…
InstagramLiveRecensies

Billy Talent @ Ancienne Belgique (AB): Punk-'n-roll

Doordrenkt van nostalgische gevoelens ontpopte Billy Talent zich de laatste jaren tot een respectabele festivalact. Zo kreeg de band vorig jaar op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.