Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single (Sandy) Alex G – “Hope”

Alex G is niet langer; intussen is het (Sandy) Alex G geworden. Een naamsverandering waarvan we de reden niet echt kunnen doorgronden, net zoals het geval is met zijn muziek. De lo-fi en breed uitgesponnen nummers van de Amerikaan durven namelijk verrassend psychedelisch uit de hoek komen. Er is steeds wel een nieuwe bovenaardse toets te vinden en dat maakt Alex Giannascoli’s muziek net zo beklijvend. Na al een dozijn albums gelost te hebben, komt het volgende exemplaar, House of Sugar, uit op 13 september en vandaag kregen we daar een tweede voorsmaakje van.

“Hope” sluit perfect aan bij de sound van “Gretel”. Met een goeie drive en een straightforward gitaar is de basis gelegd, die dan naar believen aangevuld wordt met psychedelische elementen. Ook deze keer vinden we die terug in de vorm van langgerekte synths en een uiterst intrigerende zanglijn. Zeker wanneer de backings erbij komen, is het even naar adem happen. Wel zijn we er nog altijd niet uit of de bijhorende clip een hilarische meerwaarde is of het nummer net kapot maakt. De sfeer wordt in ieder geval helemaal anders wanneer je ernaar kijkt, maar de dosis zelfspot kunnen we alleszins appreciëren. Fan van de clip of niet, “Hope” stemt meer dan hoopvol voor House of Sugar. 

Op 18 februari 2020 stelt (Sandy) Alex G zijn nieuwe plaat voor in Botanique. Ticketverkoop start 19 juli.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InterviewsUitgelicht

Interview (Sandy) Alex G: 'Ik ben steeds verrast als er zoveel mensen komen opdagen'

Enkele weken geleden stond (Sandy) Alex G in de Botanique in Brussel om zijn nieuwste album House of Sugar voor het eerst…
LiveRecensies

(Sandy) Alex G @ Botanique: Mist net de puntjes op de i

(Sandy) Alex G, de Amerikaanse selfmade indierocker trad gisterenavond op in de Orangerie van de Botanique. In het verleden werkte hij al…
InstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.