Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single (Sandy) Alex G – “Gretel”

 

De Amerikaanse Alex Giannascoli brengt lo-fi liedjes die steevast verdrinken in uitgesponnen sfeer. Dat deed hij eerst onder de niet zo originele naam Alex G, die later nog werd aangevuld tot het huidige (Sandy) Alex G. Met al een dozijn platen en ep’s achter de rug is de Amerikaan alweer klaar voor een nieuw album. House of Sugar komt uit op 13 september en vandaag kregen we daar “Gretel” van te horen.

“Gretel” combineert een hypnotiserende sound met een goeie percussiedrive. Het is een warm weerzien in (Sandy) Alex G’s universum, en deze keer vinden we er zelfs enkele psychedelisch aandoende elementen in terug. Halverwege wordt het nummer even neergelegd om ook de emotionele toets van “Gretel” binnen te laten komen. De sfeer is veelzijdig en bevat vele, moeilijk te doorgronden lagen –net als de bijhorende videoclip– maar het werkt zonder meer. Zonder twijfel een mooie voorbode voor die nieuwe plaat, waarnaar we nu al begonnen zijn met aftellen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief