Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Closer”

Een tweetal weken geleden speelde Sea Girls voor het eerst op Rock Werchter en maakten ze een goede indruk en heel wat nieuwe fans. De band uit London is al een tijdje naam aan het maken en loste al een aantal losse singles. De vier kregen dankzij hun selectie bij de BBC Sound Of een flinke boost, ondanks dat ze niet hebben kunnen winnen. Deze zomer mogen ze tevens de support verzorgen van bands als Foals, Stereophonics en The Kooks en staan ze nog onder andere op Reading & Leeds Festival in Engeland. Een debuutalbum is nog altijd niet bevestigd, maar de komst van hun nieuwe single “Closer” doet ons vermoeden dat we niet al te lang meer moeten wachten.

Nadat de vorige nummers van Sea Girls wat tegenvielen, weten ze ons met “Closer” opnieuw te overtuigen. Het geheel klinkt iets gewaagder en ligt wat minder in hun comfortzone, maar het werkt wel. De sound doet ons hier wat denken aan The 1975, maar dan wel nog met de nodige dosis eigenheid. Het refrein zit ook goed in elkaar en klinkt lekker aanstekelijk zonder na een tijdje te vervelen, iets wat op de vorige nummers soms wel het geval was. De bombast is vooral in het laatste deel aanwezig en je kan duidelijk horen dat Sea Girls op de iets grotere zalen mikt. Met “Closer” komt de groep uit London weer een stap dichter bij een echte doorbraak.

Facebook

 

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Weekends and Workdays"

De doorbraak van Sea Girls mag dan wel niet zo groots zijn geweest als sommigen op voorhand hadden voorspeld, het staat wel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bou - "Closer" (feat. Slay)

Als een van de hotste drum-‘n-bassacts van het laatste jaar weet Bou muziekbommetje na muziekbommetje te droppen. Recht uit Manchester voorziet de…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.