Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Closer”

Een tweetal weken geleden speelde Sea Girls voor het eerst op Rock Werchter en maakten ze een goede indruk en heel wat nieuwe fans. De band uit London is al een tijdje naam aan het maken en loste al een aantal losse singles. De vier kregen dankzij hun selectie bij de BBC Sound Of een flinke boost, ondanks dat ze niet hebben kunnen winnen. Deze zomer mogen ze tevens de support verzorgen van bands als Foals, Stereophonics en The Kooks en staan ze nog onder andere op Reading & Leeds Festival in Engeland. Een debuutalbum is nog altijd niet bevestigd, maar de komst van hun nieuwe single “Closer” doet ons vermoeden dat we niet al te lang meer moeten wachten.

Nadat de vorige nummers van Sea Girls wat tegenvielen, weten ze ons met “Closer” opnieuw te overtuigen. Het geheel klinkt iets gewaagder en ligt wat minder in hun comfortzone, maar het werkt wel. De sound doet ons hier wat denken aan The 1975, maar dan wel nog met de nodige dosis eigenheid. Het refrein zit ook goed in elkaar en klinkt lekker aanstekelijk zonder na een tijdje te vervelen, iets wat op de vorige nummers soms wel het geval was. De bombast is vooral in het laatste deel aanwezig en je kan duidelijk horen dat Sea Girls op de iets grotere zalen mikt. Met “Closer” komt de groep uit London weer een stap dichter bij een echte doorbraak.

Facebook

 

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Again Again"

Of we het nu willen of niet, 2022 zal op gang geknald worden door het Britse Sea Girls. De band brengt namelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Sick"

Het Britse Sea Girls werd lang gezien als de volgende grote naam die de Britse indierockscene te bieden had, maar helaas konden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "This Is The End"

Eerder gebruikten we al zonnig en energiek met een hoog meezinggehalte om de jongens van Sea Girls te beschrijven. Inmiddels is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.