Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “Death of Me”

Het Amerikaanse PVRIS gaat intussen al zeven jaar en twee langspelers mee. Door de punky looks van de band en hun debuutplaat die via Rise Records de wereld werd ingestuurd, kwam de band binnen via punk- en andere hardere middens. PVRIS maakt sinds dag één echter popmuziek, zij het her en der met een zeer vriendelijke breakdown of ondersteund door bonkig slagwerk. Binnenkomer White Noise (2015) klonk steviger dan opvolger All We Know of Heaven, All We Need of Hell (2017), al wist die laatste door de rake teksten en leuke instrumentatie meer dan alleen te boeien. Benieuwd of de Amerikanen die lijn doortrekken dus.

PVRIS moet het vooral hebben van z’n zangeres en boegbeeld Lyndsey Gunn, die al jaar een dag geldt als een stem voor de LGBTQ-gemeenschap. Ook “Death of Me” is volledig rond haar stem geschreven, al hoeft dat hier geen meerwaarde te betekenen. Zowel tekst als instrumentatie klinken zo inspiratieloos, dat ze zo door eender welke popprinses konden worden opgepikt. “Death of Me” klinkt elektronischer dan we van PVRIS gewend zijn, en ook tegen Lynns stem werd een apatische hoeveelheid software geknald dat dit nummer in zijn geheel moeilijk verenigbaar is met de stempel die de band op heden al op de muziekindustrie heeft gedrukt.

PVRIS speelt op zondag 18 augustus in de Marquee op Pukkelpop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "GOOD ENEMY"

Een kleine tien jaar na hun debuutplaat White Noise en alweer drie jaar sinds hun laatste Use Me bereidt PVRIS zich volop voor om hun vierde…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview PVRIS: 'Vooral na de lockdown is het makkelijk om het gevoel te hebben dat kunst er niet toe doet'

Niet elke band slaagt erin om doorheen de jaren relevant te blijven klinken, maar de Amerikaanse poprockgroep PVRIS brengt nu al meer…
LiveRecensies

PVRIS @ Kavka Zappa: PVRIS is (still) burning!

Uitstel is geen afstel. Onder dat motto trokken we gisteren naar de Kavka Zappa om de Amerikaanse poprockgroep PVRIS aan het werk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.