Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madeon – “Dream Dream Dream”

Madeon komt dit jaar met zijn tweede plaat Good Faith, en ons heeft hij alvast helemaal mee. De Franse producer kwam eind mei uit het niets met “All My Friends”, een ongelooflijk catchy kruising tussen house en pop die sindsdien niet uit ons hoofd te krijgen is. Vandaag krijgen we de opvolger te horen, en die boet alvast niet in aan grandiositeit.

“Dream Dream Dream” is voorzien van de zang van een koor, maar stukken daarvan werden door elkaar gehaspeld tot je iets veel robotischer krijgt. Het doet ons denken aan World Eater van Blanck Mass, waarop nummers als “Please” en “Silent Treatment” op een gelijkaardige manier met stemmen omgingen. De song is groots georkestreerd, maar blijft wel funky, door de aanstekelijke baslijn en drumgrooves.

Ook Madeons eigen vocals spelen een duidelijke rol in het nummer. Een enorm sterke zanger is hij nooit geweest, en we vinden zijn zang in dit nummer dan ook de zwakste schakel. Storend werkt het echter niet. De strofes vormen een noodzakelijke pauze tussen de intense refreinen, en de autotune waardoor zijn stem gehaald is, geeft het nummer een leuke extra robotische dimensie.

“All My Friends” zat volgens ons iets beter in elkaar, en had een verslavende kwaliteit waar we niet omheen konden. Verder moet “Dream Dream Dream” echter zeker niet onderdoen. Het nummer toont duidelijk de kwaliteiten van Madeon als producer, en maakt ons succesvol verder warm voor Good Faith, dat voorlopig helaas nog geen releasedatum heeft.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madeon - "Be Fine"

De 25-jarige Hugo Leclercq, beter gekend als Madeon, is een Franse house-, disco- en elektropopmusicus die optreedt als live-dj. Hij startte met…
AlbumsRecensies

Blanck Mass – Animated Violence Mild (★★★): De sequel is zelden beter

Benjamin John Power is de ene helft van het duo Fuck Buttons, maar de voorbije jaren heeft hij zich vooral op zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanck Mass - "House vs. House"

Blanck Mass laat opnieuw van zich horen en ditmaal met eigen muziek. Het electronicaproject van Brit Benjamin John Power is ondertussen een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.