Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madeon – “Dream Dream Dream”

Madeon komt dit jaar met zijn tweede plaat Good Faith, en ons heeft hij alvast helemaal mee. De Franse producer kwam eind mei uit het niets met “All My Friends”, een ongelooflijk catchy kruising tussen house en pop die sindsdien niet uit ons hoofd te krijgen is. Vandaag krijgen we de opvolger te horen, en die boet alvast niet in aan grandiositeit.

“Dream Dream Dream” is voorzien van de zang van een koor, maar stukken daarvan werden door elkaar gehaspeld tot je iets veel robotischer krijgt. Het doet ons denken aan World Eater van Blanck Mass, waarop nummers als “Please” en “Silent Treatment” op een gelijkaardige manier met stemmen omgingen. De song is groots georkestreerd, maar blijft wel funky, door de aanstekelijke baslijn en drumgrooves.

Ook Madeons eigen vocals spelen een duidelijke rol in het nummer. Een enorm sterke zanger is hij nooit geweest, en we vinden zijn zang in dit nummer dan ook de zwakste schakel. Storend werkt het echter niet. De strofes vormen een noodzakelijke pauze tussen de intense refreinen, en de autotune waardoor zijn stem gehaald is, geeft het nummer een leuke extra robotische dimensie.

“All My Friends” zat volgens ons iets beter in elkaar, en had een verslavende kwaliteit waar we niet omheen konden. Verder moet “Dream Dream Dream” echter zeker niet onderdoen. Het nummer toont duidelijk de kwaliteiten van Madeon als producer, en maakt ons succesvol verder warm voor Good Faith, dat voorlopig helaas nog geen releasedatum heeft.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Editors – EBM (★★★½): Kwader en luider dan ooit tevoren

Het was lange tijd stil rond de Britse rockband Editors, of toch wat nieuwe muziek betreft. Hun laatste album Violence dateert ondertussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors - "Karma Climb"

Editors is er na een lange periode klaar voor om ons te verheugen met een portie nieuwe muziek. Hun vorig album mag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madeon - "Be Fine"

De 25-jarige Hugo Leclercq, beter gekend als Madeon, is een Franse house-, disco- en elektropopmusicus die optreedt als live-dj. Hij startte met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.